Sådan får du et større udvalg til filmaftenerne

SPONSORERET AF BESTEVPNNORGE.NO

Sådan får du et større udvalg til filmaftenerne

I Danmark er der mange stunder, hvor det kan være rigtig rart at sidde med sin familie og venner. Hvis ikke vejret skriger efter en strandtur, kan det måske passe ind at spille et sjovt spil sammen eller læse en god bog. Der findes også mange online streamingtjenester i Danmark, som alle gør det muligt at se udvalgte film og serier. En meget populær streamingtjeneste er Netflix. Med dette medie kan man gennem tusindvis af forskellige enheder gå online og nyde et hav af spillefilm, tegneserier, dokumentarer og meget andet.

I dag er Netflix meget udbredt. Det vil sige, at man kan benytte sig af det i næsten alle lande. Dog er der forskel på indholdet fra land til land. Udvalget af underholdning i en nation som USA er meget større, end det er i Danmark, så hvis man ønsker et bredere sortiment til film-aftenerne, kunne det tænkes at være en fordel af have amerikansk Netflix. Og der findes en metode, som gør det muligt.

Sikkerhed på nettet er altafgørende
Vores nordiske venner fra Norge har længe før os danskere været i stand til at se hvilket som helst program på Netflix. Og siden de har anvendt VPN, er amerikansk Netflix blevet meget populært i Norge. VPN står for “virtuelt privat netværk”, og det er et program, som kan gavne alle brugere af internettet. I dag bliver det sværere og sværere at være anonym på nettet, og man kan aldrig vide, om ens handlinger online bliver overvåget. For mange mennesker handler VPN derfor om beskyttelse af identitet og generel tryghed. Med et VPN-program kan man som anonym også undgå geoblokering dvs. at man f.eks. ikke bliver nægtet adgang af en hjemmeside pga. sin nationalitet eller bopæl.

I forhold til Netflix er VPN også nyttigt. Med dette system kan man som kunde sidde behageligt i sin stol derhjemme og se udenlandsk Netflix uden problemer. Rent teknisk fungerer VPN sådan, at VPN-leverandører lejer adskillige servere rundt omkring i verden. Derefter anskaffer du dig et VPN-program og forbinder din IP-adresse til en bestemt server. Hvis du har koblet dig på en amerikansk server, vil personer på nettet tro, at du er fra USA. Det vil sige, at udsendelserne, som egentlig kun er tilgængelige for landets egne borgere, nu også er til rådighed for dig. Det giver en meget større variation, og chancen for at finde noget, alle kan lide, er meget bedre.

Mange familier oplever måske ofte at have svært ved at vælge en film. De voksne vil se det ene, mens børnene vil se det andet. I sidste ende bliver der måske sat en film på, som er set så mange gange, at hele gruppen kan alle replikkerne udenad. Hvad med at forny udvalget?

Hver dag er begyndelsen på noget nyt
Vi som mennesker har været og er stadig under stor udvikling. Udviklingen viser, at vi er blevet klogere, måske har vi lært af vores fejl, eller også har vi fundet en metode til at gøre hverdagen lettere. For mindre end 30 år siden blev DVD’en opfundet, men i dag benytter mange sig ikke af den, når der skal underholdning på programmet. Mange vælger i stedet at sætte sig foran computeren og lede efter den helt perfekte film på Netflix. Det viser, at streamingtjenesterne har været med til at ændre vores dagligdag.

Vores liv blev en anelse nemmere, da man ikke længere behøvede at gå i biografen for at se en ny film. Det blev lidt nemmere, da man ikke længere skulle investere i en dvd og måske satse på, at den var noget for en. Vores liv blev en del nemmere, da man bare kunne logge på en online streamingtjeneste og finde den helt ideelle underholdning. Hvad end man har behov for romantik, komik eller drama, vil der altid være et udvalg. Hvis man har lyst til at prøve noget nyt og krydse sin comfort zone, er dette også en mulighed.

Selvom udvikling er godt, kan det også være rart bare at gøre det, man er vant til. Der findes en masse traditioner og rutiner derude, det kan f.eks. være gåturen med hunden, vejrudsigten eller indkøbet hver weekend. Og vores hjerne nyder at gøre det samme. Det betyder, at den kan koble fra og slappe helt af. I en hverdag med uddannelse og arbejde, kan man hurtigt miste overblikket, derfor kan det være en god ide at trække stikket indimellem og måske følge med i en serie på Netflix.

Regnvejr betyder ikke mindre underholdning
Sommeren er over os, og for manges vedkommende betyder det ferie. Det kan være afslapning i haven eller en behagelig strandtur. Det kan være fjollede festivaler eller rejser med spændende oplevelser. Ligegyldigt om du er skal til et eksotisk land eller om ferien holdes hjemme i Aarhus, København eller Rønne, er det nødvendigt, at du føler dig godt tilpas. Det er nødvendigt, at du får slappet af og nydt sommervejret. Selv når det regner, kan sommeren nydes, man skal bare se på det fra en anden vinkel. Regn betyder væske til planterne og indendørshygge med familien. Regn betyder stadig, at man kan få en på opleveren. Hvis du har behov for spænding, kan et spil med familien, en gyserfilm eller en uhyggelig dokumentar være sagen. Du kan sagtens prøve nye ting og måske finde en ny interesse - bare lad fantasien slippe løs.


21. OKT 2019 • 10:45 FOR ABONNENTER

Besøgsrekord på Borrelyngvej

21. OKT 2019 • 09:27

Taget med 142 km i timen

Mest læste