Reddet i et år: Politikerne kappedes om at tækkes skovhjælperne

11. OKT 2018 • 19:24 • AF JAKOB MARSCHNER

Reddet i et år: Politikerne kappedes om at tækkes skovhjælperne

Skovhjælperne fortsætter deres arbejde i yderligere et år. Det står klart, efter at næste års kommunale budget nu er vedtaget. Det skete efter en debat, hvor politikerne stod i kø for at undskylde over for de syv udviklingshæmmede, som der længe var lagt op til at flytte til Team Østergade i Rønne.

Venstre var således parat til at garantere skovhjælperne ikke bare næste år, men også i de tre kommende år.

– Venstre foreslår, at vi sætter de 600.000 kroner af til skovhjælperne, både i 2019 og i overslagsårene (2020-22, red.), sagde gruppeformand Søren Schow (V).

Så langt ville de fem partier bag budgettet dog ikke strække sig. I stedet kommer kommer socialudvalget om et halvt år med et bud på, hvordan man både kan imødekomme ønskerne fra de syv udviklingshæmmede og spare penge for kommunen.

Wendell sagde undskyld

Medlem af socialudvalget Kirsten Wendell (S) sagde lige ud undskyld til skovhjælperne.

– Vi skal se, om vi kan finde en bedre og mere medmenneskelig måde at inddrage borgerne, før vi laver et budget. Problemet med at inddrage borgerne før budgettet ligger klar er bare, at folk kan blive forvirrede og bekymrede over forslag, der måske ender med ikke at blive til noget, fortsatte Kirsten Wendell, der dog også kunne se noget positivt ved debatten om skovhjælperne.

– Jeg er glad for at bo på en ø, hvor folk kæmper for det, som de tror på, sagde hun.

Heller ikke gruppeformand Morten Riis (EL) mente, at skovhjælpersagen var blevet særlig godt behandlet.

– Man har ikke haft en ordentlig dialog med de borgere, som det berører. Det kan godt gøre mig bekymret, og derfor er jeg også glad for, at socialudvalget nu får tid til at tage den dialog, sagde han.

DF og BL: Materialet var ikke godt nok

Både Dansk Folkeparti og Bornholmerlisten mente, at kommunalbestyrelsen på forhånd var blevet for dårligt informeret om skovhjælpersagen.

– Det materiale, vi fik, var ikke godt nok. Vi formåede ikke at sætte os godt nok ind i hvad skovhjælperprojektet betyder for de syv borgere, sagde gruppeformand Linda Kofoed Persson (DF).

– Det er jeg enig med Linda Kofoed Persson i, sagde Kirstine van Sabben (BL).

Det var Leif Olsen (SF) derimod ikke.

– Jeg synes ikke, at det er rimeligt at sige, at materialet ikke var godt nok. Det kan være, at man har ændret holdning rent politisk. Men at sige, at materialet ikke er godt nok er ikke rimeligt over for dem, der har lavet det, sagde han.

Både Dansk Folkeparti og Bornholmerlisten mente også, at man ikke kan lade skovhjælperne svæve i uvished i et halvt år fra nu.

– Jeg synes faktisk ikke, at vi kan være bekendt at lade dem være i venteposition, sagde Linda Kofoed Persson.

– Vi får overskud på den ordinære drift. Jeg kan slet ikke se, hvorfor det er nødvendigt at spare de penge på skovhjælperne, sagde Kirstine van Sabben.

SENESTE NYHEDER

17. JUN 2019 • 19:33 FOR ABONNENTER
'Det vildeste jeg nogensinde har oplevet'
17. JUN 2019 • 17:34 FOR ABONNENTER
Strømførende duo fik travlt i styrtregnen
17. JUN 2019 • 16:21 FOR ABONNENTER
Studerende regnede den ud og stak af til Rønne
17. JUN 2019 • 14:00NAVNE
Dødsfald

MEST LÆSTE BORNHOLM

16. JUN 2019 • 10:59
DMI: Det var skybrud

Mest læste