Beatlemania rammer Bornholm
Holdet bag Udenfor Sæsonen-kocerterne mødte pressen på Melsted Badehotel torsdag. Det er musikerne til højre. Foto: Torben Østergaard Møller

20. SEP 2018 • 15:13 • AF TORBEN ØSTERGAARD MØLLER

Beatlemania rammer Bornholm

Allerede i begyndelsen af 50erne opstod begrebet Beatlemania, da The Beatles fanskare voksede eksplosivt, og datidens teenagere, fortrinsvis piger, faldt skrigende i svime over de fire gutter fra Liverpool, John, Paul, George og Ringo.

I 1968 udgav The Beatles gruppens eneste dobbeltalbum, der populært betegnes som "The White Album", og at det i år fylder 50 år, markerer Steffen Brandt og holdet bag årets Udenfor Sæsonen-koncerter ved at spille en række af de i alt 30 numre, albummet rummer.

Torsdag eftermiddag mødtes holdet på Melsted Badehotel. Som solister har Steffen Brandt i år inviteret Sys Bjerre og Pernille Rosendahl med, og dertil kommer den faste backinggruppe Gustaf Ljunggren, Christoffer Møller, Jeppe Skovbakke og Jeppe Gram. Men til lejligheden er der yderligere sammensat et klassisk ensemble bestående af nye kunstnere på vej:
Peter Andreas Nielsen (violin), Amalie Kjældgaard Kristensen (violin), Ida Nørby (cello) og Josefine Weber Hansen (bratsch).

– Vi spiller ikke musikken som en mindehøjtidelighed forstået på den måde, at den ikke lever længere, tvært imod er det en fortælling om, at Beatles musik stadig betyder noget, siger Steffen Brandt.

– Man kan næsten ikke høre noget musik i dag, uden at man kan sige, at der er referencer til for eksempel en bestemt harmonigang i deres musik.

De tre udsolgte koncerter bliver spillet torsdag aften i Kyllingemoderen i Almindingen, fredag på Strandhotellet i Allinge og lørdag i Musikhuzet, Rønne. Dertil kommer uddrag af koncerten, som holdet spiller på Campus Bornholm fredag formiddag.

Læs mere i Bornholms Tidende fredag.

Foto: Torben Østergaard Møller


20. JUN 2019 • 09:24

Syngende mand var til gene

Mest læste