Politiet er ankommet med krydstogtskib
Foto: Jens-Erik Larsen

13. JUN 2018 • 10:07 • AF MIE MØLBAK

Politiet er ankommet med krydstogtskib

Ordensmagten ankom tidligt onsdag morgen med det skib, de mange betjente ovrefra skal indkvarteres på under årets folkemøde.

Valget er faldet på det svenske krydstogtskib Viking Cinderella – det samme skib, som politiet havde hyret under Folkemødet 2016.

Viking Cinderella:
– Bygget i 1989
– 191 meter langt og 29 meter bredt
– Plads til 2560 passagerer
– 2500 senge om bord
– Plads til 100 biler

Betjentene, der skal bo på krydstogtskibet, kommer fra alle landets politikredse. Bornholms Politi samarbejder desuden med Hjemmeværnet, Rigspolitiet og PET om sikkerheden på Folkemødet. Rigspolitiet har været meget inde over planlægningen, mens efterretningstjenesten har stået for en vurdering af trusselsbilledet.

Det fortæller kommunikationsansvarlig Mikael Schollert fra Bornholms Politi.

Politiet kan af sikkerhedshensyn ikke afsløre, hvor mange betjente, der befinder sig på Bornholm i forbindelse med Folkemødet.

– Det er det samme antal mand som sidste år, og hvis du spørger, hvor mange det var, så var det tilstrækkeligt, siger Mikael Schollert, der mener, at Bornholm er det tryggeste sted i Danmark – også under Folkemødet.

Sidste år ankom politiet med en flydende hotelplatform, der også lå til ved Krydstogtkajen i Rønne Havn.

Ordensmagten har igen i år lejet hele kajen omkring skibet, så det spærrer for havnens øvrige aktiviteter på arealet i folkemødedagene.

Mest læste