De store opkøb er forbi: Nu vil Norlys hive stikkene hjem

26. APR 2024 • 10:07ERHVERV/POLITIK

Norlys' opkøb af Telias danske forretning bliver det foreløbigt sidste af den størrelse, siger direktøren.

Energi- og telekoncernen Norlys er vokset med voldsom kraft takket være en lang række fusioner og opkøb de seneste 20 år.

Men med opkøbet af Telias danske mobilforretning er der nu sat et foreløbigt punktum for vokseværket.

Det siger administrerende direktør Niels Duedahl på dagen, hvor selskabet har offentliggjort årsregnskabet for 2023.

- Nu har vi en strategiperiode frem mod 2027, der handler om at konsolidere det, vi har i porteføljen. Vi skal have integrationen til at køre og udnytte de synergimuligheder, vi har identificeret.

- Men vi er ikke ude for at udvide porteføljen, det er der ikke behov for. Pladen er fuld, og nu skal vi have stikkene hjem, siger Duedahl.

Norlys er et resultat af den proces, der i 2006 førte til, at en række jyske elselskaber slog sig sammen og dannede Syd Energi.

Siden har man via yderligere fusioner og opkøb vokset sig endnu større.

Køb af blandt andet bredbånds- og tv-forretningen Stofa og altså senest Telia Danmark betyder, at selskabet nu står på to solidt plantede ben med sammenlagt tre millioner kundeforhold.

- Vi har vores elektriske, grønne værdikæde, og så har vi en digital værdikæde. Vi vil gerne stå bredest begge steder, fordi det lige nu er ekstremt svært at se, hvor værdiskabelsen egentlig ligger fremover.

- Derfor føler vi os mere trygge ved at have en bred forankring. Det er en form for risikostyring, siger Niels Duedahl.

Han og den øvrige Norlys-ledelse skal som nævnt nu bruge kræfterne på at få forbindelserne mellem de enkelte led til at hænge bedre sammen.

- Hele vores slutkundeforretning er ekstremt konkurrenceorienteret, både når det gælder tv-indhold, bredbånd, mobil og ladestandere.

- Hvis vi skal skabe værdi fremover, skal vi kunne tilbyde kunderne den fulde pakke, både i hjemmene og virksomhederne, siger Niels Duedahl, som ikke er i tvivl om, at det nok skal lykkes at få delene til at fungere i en helhed.

- Vi har lavet 40 integrationer på 20 år, så vi er ret uddannede i opkøb og fusioner, siger han.

Norlys offentliggjorde torsdag, at man har købt forsyningsselskabet GEV's fibernet i og omkring Grindsted, som omfatter knap 7000 husstande.

Koncernen opnåede i 2023 et resultat før skat på 398 millioner kroner. Dertil skal lægges de 797 millioner kroner, som blev udloddet til andelshaverne i form af rabatter i årets løb.

/ritzau/

MESTE LÆST ERHVERV-POLITIK (48 T)

SENESTE RITZAU