Sådan ved du, at du har med en god elektriker at gøre

SPONSORERET AF ANDERUP.DK

Sådan ved du, at du har med en god elektriker at gøre

Elektrikerarbejde kan betyde alt fra installering af nye stikkontakter til komplet el-renovering. Selv om elektrikerfaget ikke får megen tid i sendefladen, er det faktisk en branche med gode muligheder.

Arbejdsløsheden er temmelig lav, og ifølge tal fra Danmarks Statistik manglede branchen arbejdskraft så sent som i foråret 2017. Så går du med en lille drøm om at blive elektriker, er forholdene ret gunstige lige pt.
Men når du står i den anden ende som kunde, er det nogle helt andre overvejelser, du skal gøre, når du står og skal bruge en elektriker. Laver du en Googlesøgning, får du serveret en hel masse elektrikere, som gerne vil have dig som kunde.

Her finder du en god elektriker i Odense, Århus, København, eller hvor du nu end befinder dig i landet.

Men hvordan vælger du den bedste? Professionel kompetence kan du ikke rigtig vurdere, med mindre du kender nogen, som har købt ydelser af den pågældende elektriker. Men du kan bruge andre kriterier til at vurdere, om en elektriker er god eksempelvis i forhold til serviceniveau. Her er du nødt til at lave lidt research for at finde frem til den en god elektriker.

I denne artikel får du fem eksempler på, hvad du kan kigge efter, når du skal vælge en god elektriker.

1. Elektrikeren kan rykke hurtigt ud
Det er altid et godt tegn, at en elektriker kan rykke hurtigt ud til sine kunder. For elektrikeren betyder det nemlig, at han åbner op for flere potentielle kunder, og for kunderne betyder det hurtig hjælp inden for en rimelig tidsramme. At han er villig til at køre ud til dig hurtigst muligt vidner om god kundeservice, så du ikke behøver at bøvle med lange ventetider, og du kan få løst dit problem hurtigst muligt.

2. Elektrikeren har en døgnvagt
Dette punkt minder meget om det første, for du ved, du har at gøre med en god elektriker, når han har en døgnvagt. Dette er igen et tegn på en villighed til yde en god service over for sine kunder.
Ryger strømmen i dit hus kl. 02.56, behøver du ikke vente seks timer, før du kan tilkalde en elektriker. Når en elektriker tilbyder døgnvagt, kan du få fat i ham med det samme, og hjælpen kan være fremme, inden solen er stået op.

3. Elektrikeren giver uforpligtende tilbud
Dette punkt fortæller rigtig meget om en elektrikers serviceniveau. Du ved, du har med en ærlig, reel og god elektriker at gøre, når han ikke er bange for at give dig et uforpligtende tilbud på dit el-problem.
Ved at give dig et uforpligtende tilbud risikerer han at miste dig som kunde, hvis du vælger ikke at gå videre med hans tilbud. For ham er det måske en risiko, men for dig betyder det frihed til at vælge, og der bliver ikke lagt pres på dig.

Hvis en elektriker ikke vil give dig en pris eller et tilbud, før han er færdig med arbejdet, skal du holde dig langt væk fra ham.

I samme boldgade er det også værd at nævne elektrikere, som du har købt en ydelse af, men som opdager, at dit problem er større eller mere indviklet end først antaget. Her vil en god elektriker ikke fortsætte arbejde uden at fortælle dig om det nyfundne problem eller den tillægspris, som det vil koste at ordne det nye problem.

Gennemsigtighed og ærlighed er et tegn på professionel stolthed – og god service!

4. Elektrikeren har både private og erhverskunder
Når en elektriker har private og erhvervskunder, betyder det, at han er vant til at løse både store og små elproblemer. Alle elektrikere kan løse opgaver som udskiftning af stikkontakter, men skal du bruge en til at renovere alle el-installationer i din bolig, er det ikke sikkert, at den første elektriker på Googles søgeresultatside kan hjælpe dig.

Derfor kan det være en god idé at kigge efter, om elektrikeren både servicerer private men også virksomheder.

5. Elektrikeren har et stort lager af el-artikler – eller måske endda en webshop til salg af el-artikler
Når en elektriker har et stort lager af el-artikler, er der større sandsynlighed for, at han har alle de ting han skal bruge for at fikse dit problem på lager. Dermed behøver hverken du eller elektrikeren vente på, at han skal bestille varer hjem, og at du først kan få ordnet din el-installation, når de nødvendige varer er modtaget.
Står du med et akut problem, som kan ende med at gå udover husholdningen, hvis ikke det rettes i tide, er det essentielt, at elektrikeren har udstyret til at løse problemet.

Det mest åbenlyse tegn på, at elektrikeren har et kæmpe udvalg af el-artikler til rådighed, er at han også driver en webshop sideløbende med sin elektrikerforretning. Har han ikke det, kan du altid spørge ham om, hvor lang tid el-arbejdet omtrent vil tage, og om han har det nødvendige udstyr hjemme.


Mest læste