Christiansøbørn lærte om madspild
Sussi Holmtoft med elever. Privatfoto

24. APR 2018 • 06:35 • AF TORBEN ØSTERGAARD MØLLER

Christiansøbørn lærte om madspild

I sidste uge var samtlige elever på Christiansø Skole, 16 i alt fra 0. til 7. klassetrin, atter på madskole hos Sussie Holmtoft i Folkekøkkenet på Østermaries tidligere plejehjem.

Det fortæller skoleleder Nick Dalum i en pressemeddelelse.

Det var fjerde gang, christiansøbørnene var i Østermarie – de to år forinden var Sussie Holmtoft på Christiansø med sit madskolekoncept – og temaet i år var madspild, og hvordan man undgår det.

– Så ud over at lave sund mad fra grunden i tre dage blev der også tid til en udflugt til Bofa i Rønne, hvor informationsmedarbejder Brian Johansen på forbilledlig vis fortalte børnene om nødvendigheden af affaldssortering og viste, hvordan Bofa behandler affaldet, blandt andet det, der kommer fra Christiansø, skriver skolelederen og fortsætter:

– Besøget gav virkelig børnene en dybere forståelse af, hvorfor ordentlig affaldsbehandling er så vigtig for miljøet.

Derudover var der i hele forløbet fokus på sund mad og på, hvordan man kan tilrettelægge sin madlavning, så mindst muligt går til spilde.

– Vore elever oplever efterhånden turen til Østermarie som årets absolutte højdepunkt, og Sussie Holmtoft har en helt enestående evne til at få eleverne til at knokle med madlavning bogstavelig talt fra morgen til aften, noterer Nick Dalum.

SENESTE NYHEDER

19. JAN 2019 • 19:17 FOR ABONNENTER
Frederik føler sig klar til Superligaen

MEST LÆSTE BORNHOLM

19. JAN 2019 • 09:34
Lørdagsavisen er forsinket
18. JAN 2019 • 18:56 FOR ABONNENTER

Mindre byer vil også have del i nye boliger

18. JAN 2019 • 18:45 FOR ABONNENTER

Flere maner til forsigtighed om byggeri af mange boliger

Mest læste