Wonder Festiwall: Anne Linnet og Medina blandt årets artister
Anne Linnet på Gæstgiveren i 2016. Foto: Berit Hvassum

8. MAR 2018 • 13:43 • AF SOFIE EJDRUP

Wonder Festiwall: Anne Linnet og Medina blandt årets artister

Wonderfestiwall offentliggør i anledning af Kvindernes Internationale Kampdag, at fire markante kvindelige musikere skal spille på årets festival i Slotslyngen. De stærke kvinder er Anne Linnet, Medina, Soleima og Ericka Jane. Festivalleder Daniel Mühlendorph glæder sig over at kunne præsentere to af Danmarks mest kendte kvindelige musikere og to, som er på vej frem.

– Det kan godt være, at der ikke er så mange, der kender Soleima og Ericka Jane. Men der er ikke mange bornholmere, der ikke ved, hvem Medina er. Og da slet ikke Anne Linnet, siger Daniel Mühlendorph.

Et skridt mod flere kvinder på scenen
Med præsentationen af de fire kvindelige musikernnavne på Kvindernes Internationale Kampdag, markerer Wonderfestiwall sig i en aktuel debat om kvinders rolle og repræsentation i musikmiljøet. Roskilde Festival modtager for eksempel en del kritik for at booke markant flere mandlige end kvindelige musikere.

Wonderfestiwalls booker, Jesper Larsen, erkender, at der vil være mange mandlige kunstnere på årets festivalplakat, men at man med dette initiativ ønsker at bidrage til, at tingene rykker sig i retning af en mere ligelig kønsfordeling blandt musikerne.

– Vi ved, at der i 2018 er stort fokus på repræsentationen og fordelingen af mænd og kvinder på den danske musikscene. Vi ønsker at prioritere en mangfoldighed i både musikgenrer og artister. Så vi ønsker også at bidrage til at gøre kønsfordelingen mere lige.

– Mandlige kunstenere dominerer mange af de genrer, som vi vægter højt på festivalen. Men dette er bestemt ét skridt i den rigtige retning mod en dansk musikscene, som afspejler lighed og ligestilling, siger Jesper Larsen i en pressemeddelelse.

Wonderfestiwall vil i nærmeste fremtid præsentere flere af de musikere, som skal spille på årets festival, der løber af stablen den 16. til 19. august 2018.

SENESTE NYHEDER

18. DEC 2018 • 14:47 FOR ABONNENTER
Landmænd er truet af konkurs efter år med store tab
18. DEC 2018 • 12:37 FOR ABONNENTER
Keramikerne håbede til det sidste trods røde tal
18. DEC 2018 • 12:34 FOR ABONNENTER
Keramikfabrik konkurs: Vi har prøvet alt

MEST LÆSTE BORNHOLM

Mest læste

15. DEC 2018 • 12:02 FOR ABONNENTER

Tre på stribe til Cort