Nicolai Nørregaards vigtigste kogebog handler (selvfølgelig) om bornholmernes mad
Foto: Jens-Erik Larsen

17. JAN 2018 • 07:14 • AF TOMMY KAAS

Nicolai Nørregaards vigtigste kogebog handler (selvfølgelig) om bornholmernes mad

– Det er egentlig ikke meget bog, man får her. Det er vel nærmest bare et hæfte på 82 sider, men alligevel er det den vigtigste kogebog, jeg ejer.

– Den her bog – Bornholmernes mad – er min bibel. Jeg har den altid i tasken, både når jeg er på arbejde og ude og rejse. Altid. Nogle gange åbner jeg den og kigger på gamle opskrifter eller for at finde udtryk, og andre gange sidder jeg bare og bladrer og får ideer.

Sådan skriver stjernekokken Nicolai Nørregaard fra Kadeau i en ny artikleserie hos magasinet Munchies, hvor danske kokke fortæller om den kogebog, de ville redde ud af et brændende hus.

Nicolai Nørregårds bog handler altså om bornholmernes mad og er en kulturhistorisk kogebog forfattet af Ann Vibeke Knudsen og udgivet af Bornholms Museum i 1991.

Kogebogen fortæller historien om en stor madtradition på Bornholm, og derfir er der masser af inspiration at hente for Nicolai Nørregaard, hvis køkken netop tager udgangspunkt i Bornholm.

– Det er ikke sådan, at jeg absolut skal kigge i den hver eneste dag, som var det et bederitual, men i stedet for at læse et livsstilsmagasin, hiver jeg hellere den her bog frem, fortæller kokken.

– Det er ikke sikkert, at det nødvendigvis resulterer i en opskrift, som rammer vores menu, men det er spændende at fordybe sig i egnsretter, teknikker og historie. Så kan jeg sidde og læse om Gudhjemmedyppe, eller hvordan man krakker sild. Jeg ved det jo godt, for jeg har læst bogen hundrede gange før, men nogle gange er det bare en rar følelse.

Fin Nicolai Nørregaards artikel her.

SENESTE NYHEDER

20. AUG 2018 • 15:12 FOR ABONNENTER
Mandagens leder: Færgen-frustrationer er til at forstå
20. AUG 2018 • 14:00NAVNE
Dødsfald
20. AUG 2018 • 13:44
Fem spildte sprit på kørekortet

MEST LÆSTE BORNHOLM

19. AUG 2018 • 13:03 FOR ABONNENTER

Klemensker-forening vil bevare lokalplan

19. AUG 2018 • 12:11 FOR ABONNENTER

Varm sommer gik ud over legeland

Mest læste