Kunstmuseet ønsker sig øget støtte – men vil ikke tage penge fra kollegerne
Foto: Jens-Erik Larsen

8. JAN 2018 • 19:50 • AF TOMMY KAAS

Kunstmuseet ønsker sig øget støtte – men vil ikke tage penge fra kollegerne

Bornholms Kunstmuseum modtager cirka 25 kroner i årlig statsstøtte per besøgende. Til sammenligning får Fuglsang Kunstmuseum på Lolland 150 kroner per gæst.

De tal fremførte Lars Kærulf Møller, direktør på Bornholms Kunstmuseum, under søndagens nytårskur på Helligdommen.

Foran cirka 400 fremmødte gæster kunne Lars Kærulf Møller fortælle, at den knap en million kroner store statsstøtte, der hvert år lander i Rø, er minimumssatsen i Kulturministeriets museumslov.

Derfor imødeser han og resten af Bornholms Kunstmuseum spændt et nyt udspil fra kulturminister Mette Bock (LA), som vil gøre op med statsstøtten, som den ser ud i dag.

Alle er utilfredse med museums­støtten, har Mette Bock tidligere udtalt, og derfor har hun altså iværksat en proces, der skal give loven en omgang med støvekosten.

– Spændende, mener Lars Kærulf Møller, hvis ærinde dog ikke er at hente midler til Bornholm fra Lolland.

– Jeg har ikke lyst at gå på strandhugst hos de andre. Som museumsmand ønsker jeg mig i stedet flere penge til hele området, påpeger han over for Bornholms Tidende.

Han ser dog regeringens støtteparti Dansk Folkeparti som lidt af en modspiller i det spil – i hvert fald set fra kunstmuseernes synspunkt.

For partiet "hader moderne kunst", som Lars Kærulf Møller udtrykker det.

– Samtidig er forholdet mellem Dansk Folkeparti og Liberal Alliance heller ikke for godt, siger han og fastslår, at det derfor langt fra er givet, at han som kunstmuseumsdirektør kan glæde sig til flere penge i fremtiden.

– Hvordan det hele bliver skruet sammen, ved vi intet om endnu, men jeg kan dog ikke forestille mig, at der bliver færre penge til sådan nogle som os, for så forsvinder pointen ved at være blandt de statsanerkendte museer, som også fører en række forpligtelser med sig, forklarer Lars Kærulf Møller.

Kulturministeren har indkaldt museumsverdenen til et møde i København den 25. januar.

SENESTE NYHEDER

13. DEC 2018 • 06:27 FOR ABONNENTER
Babysalmesang – et nyt tilbud i kirken
12. DEC 2018 • 19:32 FOR ABONNENTER
Landmænd på skolebænken: Der skal styr på sprøjteposen
12. DEC 2018 • 19:09 FOR ABONNENTER
Gazelle i Klemensker: Vi er ikke færdige med at vokse

MEST LÆSTE BORNHOLM

Mest læste