Etapen vender tilbage til truet område: Vi håber at kunne løbe der i tre-fire år
Foto: Jens-Erik Larsen

24. JUL 2017 • 06:22SPORT • AF MADS WESTERMANN

Etapen vender tilbage til truet område: Vi håber at kunne løbe der i tre-fire år

Efter i tre år at have løbet gennem Hasle by, skal løberne på første etape af Etape Bornholm i aften tilbage på en rute, der går gennem Hasle Lystskov og vest om Pyritsøen.

Det er en rute, der tidligere har været anvendt til Etape Bornholm, men som man for tre år siden opgav, fordi havet havde ædt så meget af kysten ved Pyritsøen, at landtangen mellem Østersøen og Pyritsøen var blevet smal.

– På ti år forsvandt der mellem 50 og 60 meter af landtangen, forklarer Claus Clausen, der er eventmanager i Viking-Atletik, som arrangerer Etape Bornholm.

– Nu ser det imidlertid ud som om, havet er nået ind til den oprindelige klippe og at erosionen er stoppet for en tid. Derfor håber vi kan bruge den gamle rute mindst 3-4 år mere, siger han.

Claus Clausen fortæller videre, at det ikke har været uden problemer, da man for tre år siden lagde ruten om til at gå gennem selve Hasle by.

– Det betød, at vi måtte lave 45 afspærringer af trafikken i Hasle, og det var alt for ressourcekrævende. Derfor blev vi nødt til at finde på en anden løsning, og det blev at vende tilbage til den gamle rute, forklarer han.

Etape Bornholm afvikles som en maraton fordelt på fem dage fra mandag til fredag.

20. JUL 2018 • 17:17 FOR ABONNENTER

Bornholmske brandfolk på vej til svensk kæmpebrand

20. JUL 2018 • 16:04 FOR ABONNENTER

Østre Pilegård fremtidssikrer med stor udvidelse

Mest læste