Massiv interesse for hjemløs sport
Bornholms Motorsport havde også inviteret KB-medlemmerne til åbent hus. Søren Schow (V) og Linda Kofoed Persson (DF) havde taget mod tilbuddet. Foto: Jens-Erik Larsen

14. MAJ 2017 • 10:00 • AF ELISABETH KROGH

Massiv interesse for hjemløs sport

Omkring 300 mennesker, herunder to medlemmer af Kommunalbestyrelsen, lagde vejen forbi, da Bornholms Motorsport lørdag havde inviteret til åbent hus i folkerace på sin midlertidige bane på Lundsgårdsvej mellem Aarsballe og Klemensker.

Klubben har til og med oktober tilladelse til at køre på den midlertidige bane her, men herefter er der endnu ingen afklaring på, hvor speederen skal trykkes i bund i fremtiden.

Godkendelsen gælder 17 fastsatte dage frem til 7. oktober 2017.

Klubben har i flere år arbejdet på at få en permanent bane. I alt fire forskellige placeringer har været i spil.

Senest sagde et flertal af politikerne i Kommunalbestyrelsen i marts nej til at sende et planforslag i høring, der kunne have muliggjort en motorsportsbane til folkerace ved siden af motocrossbanen i Aakirkeby Plantage.

Med kommunalbestyrelsens afgørelse, blev denne mulighed for at få en permanent folkeracebane også lukket, og klubben ved p.t. ikke, hvor man skal køre efter oktober, hvor den midlertidige tilladelse udløber.

– Vi har haft rigtig meget modgang, og det er svært at holde modet oppe, men sådan en dag som i dag gør, at vi synes det er det hele værd, siger Henrik Bloch Andersen fra klubbens folkeraceafdeling ved åbent hus arrangementet lørdag og tilføjer:

– De (politikerne) kan ikke komme udenom at der er interesse for sporten.

Læs mere i avisen mandag


Mest læste