Patienterne er blevet mere tilfredse med hospitalet
Foto: Berit Hvassum

18. MAR 2017 • 09:44 • AF FLEMMING KOFOED

Patienterne er blevet mere tilfredse med hospitalet

Patienterne på Bornholms Hospital er generelt blevet mere tilfredse med forløbene, viser den seneste Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser (LUP).

I region Hovedstaden har Amager Hospital og Hvidovre Hospital oplevet de største stigninger i patienttilfredshed, mens Bornholms Hospital kommer derefter.

Bedre rengøring, bedre skiltning og god mundtlig kommunikation fra personalet er blandt de områder, som patienter og pårørende synes fungerer rigtig godt på hospitalerne.

De bliver spurgt en gang om året i den Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser, som netop er blevet offentliggjort for 2016.

Årets undersøgelse for Region Hovedstaden viser stor stabilitet i forhold til tidligere undersøgelser med enkelte positive udsving på nogle områder.

Det går ifølge undersøgelsen generelt den rigtige vej, og især de akut indlagte og ambulante patienter er blevet mere tilfredse siden sidste måling.

Det gælder på vigtige områder som f.eks. pårørendes mulighed for at deltage i beslutninger om behandling, og oplevelsen af at personalet har sat sig ind i patientens sygdomsforløb ved besøget.

Det afspejler den politisk vedtagne målsætning i Region Hovedstaden om, at patientens situation styrer forløbet.

Samtidigt får bedre skiltning også roser med på vejen fra patienterne – skiltningen er et led i strategien Ventet og Velkommen, som fortsat er under udrulning og først er endeligt implementeret ved udgangen af 2017.

SENESTE NYHEDER

21. MAJ 2018 • 11:43 FOR ABONNENTER
Svaneke vil på banen til ny madfestival
20. MAJ 2018 • 16:21
Brand i skraldespand

MEST LÆSTE BORNHOLM

20. MAJ 2018 • 16:21
Brand i skraldespand

Mest læste