Se billederne: Sommerhus med havudsigt og masser af plads sælges
Foto: Home Svaneke

25. JUN 2016 • 10:00UGENS HUS • AF MARIANNE NØRREGAARD

Se billederne: Sommerhus med havudsigt og masser af plads sælges

For ægteparret Ulla og Johannes Thunberg blev det lille sommerhus på 31 kvadratmeter, som de købte i 1955, efterhånden til en rummelig bolig på adressen Urmarken 35, 3740 Svaneke.

Omgivet af en stor have og med den særdeles attraktive beliggenhed kun 70 meter fra havet, gik Johannes Thunberg allerede et års tid senere i gang med at iværksætte en udvidelse af boligen i sin fritid, så der også blev plads til børn.

SE BILLEDERNE FRA HUSET HER

Det blev i første omgang til en soveafdeling med tre værelser og et badeværelse, og i 1969 blev der i samarbejde med Fink's Tegnestue i Nexø yderligere bygget til med gangareal, nyt køkken og udestue med havudsigt, således at der i dag er tale om en rummelig og velholdt bolig på 180 kvadratmeter.

Havbrus og fuglesang
Den rustikke indretning med stavparketgulv, murstensvægge og trælofter i kip i den store stue giver mulighed for flere former for indretning. Spisebordet hos de nuværende ejere er placeret tæt på terrassen, således at man får glæde af alt det lys, der strømmer ind gennem glasvæggen, og at man desuden har udsigt til havet året rundt.

De to skydedøre giver adgang til den overdækkede terrasse/udestue hvorfra man kan høre både havbrus og fuglesang, og som Ulla Thunberg understreger, er pointen netop, at man kan høre havet, ligesom hun sætter stor pris på at kunne nyde morgensolen hele formiddagen.

Gulvet er beklædt med store smukke Nexø sandsten, som man også har valgt at anvende andre steder på grunden.
Fra terrassen er der desuden adgang til såvel haven som til gangarealet, der fortsætter videre langs huset, og hvorfra der desuden er adgang til køkkenhave og have. Ligesom man fra det nederste af haven har adgang til strandstien og Østersøen.

Stort køkken og to badeværelser
Fra spiseafdelingen er der desuden adgang til husets store køkken med linoleumsgulv, rigelig skabsplads og i modsatte ende en spisekrog hvorfra der også er forbindelse til gangområdet, der ligger bag husets entré.

Det lille badeværelse, der er opført i forbindelse med gangen er fra 1969, ligesom der fra gangen også er adgang til et stort værelse med skabsvæg og trægulv. Her har Ulla Thunberg indrettet eget tekstilværksted, og fra gangen er der desuden adgang til stuen og til et alrum, der benyttes som tv-stue og har udgang til haven.

Fra den modsatte ende af tv-stuen er der adgang til husets anden afdeling, hvor man fra gangen har adgang til såvel fyrrum, som til et stort badeværelse der blev opført i 1959 og tre soveværelser, alle med indbyggede skabe.

Huset er billigt i drift
Den store have, der breder sig på begge sider af huset, er et kapitel for sig, og den kan anvendes på flere måder. Som den ser ud i dag er der udover græs, forskellige stauder, buske og store træer også en 60 år gammel køkkenhave. Samt en brønd med vand, der kun benyttes til havevanding.

Hvad angår opvarmning af huset, har man ifølge Johannes Thunberg, som det eneste sted på Bornholm, valgt bjergvarme også kaldet grundvandsvarme. Hvilket bevirker, at huset rent opvarmningsmæssigt er billigt i drift, og at ægteparret håber at få solgt huset til nye ejere, der har mod på at videreføre denne form for varmeøkonomi.

Til ejendommen hører endvidere en garage og et 50 kvadratmeter stort udhus.

FAKTA
Ejendommen på Urmarken 35, 3740 Svaneke har et boligareal på 180 kvadratmeter og et grundareal på 3.310 kvadratmeter, og den er til salg hos home Nexø. Kontantpris: 2.795.000


Mest læste