Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst

Rubrikannoncer

Opret en rubrikannonce her. Bliv set over 1 million gange på en måned.

Indryk rubrikannonce

-
Klik venligst

Debat

SYNSPUNKT 9. MAR 2016 KL. 15:00

Brug kampdagen på kontanthjælpsloftet

Af: Lea Wermelin, folketingsmedlem for Socialdemokraterne

I går var det kvindernes internationale kampdag. Jeg er stolt over, at vi i Danmark er nået så langt med ligestillingen herhjemme. Noget som skyldes, at generationerne før min egen - både mænd og kvinder - har kæmpet en hård kamp for kvinders rettigheder. For hver generation af kvinder er vi nået nye kvantespring; Selvstændighed, stemmeret, indtog på arbejdsmarkedet, dagtilbud, fri abort og en lang række ligestillingssejre har været byggestenene til, hvor vi er i dag. Jeg er ikke et øjeblik i tvivl om, at den store grad af ligestilling er en af grundene til vores velfærd og velstand i Danmark. Men vi er stadig ikke i mål. Der er omkring 17 procent forskel på mænd og kvinders løn, og mænd har dårligere mulighed for at tage orlov med deres børn end kvinder. For bare at tage et par eksempler. 

Desværre har vi en regering, som også på det her område skruer tiden tilbage og afskaffer de fremskridt, SR-regeringen fik igennem. Væk med ligelønsstatistikker, der giver gennemsigtighed i arbejdet for lige løn for lige arbejde. Og væk med barselsfonden for selvstændige, der giver kvinder bedre mulighed for at starte egen virksomhed. I dag er det så også kommet frem, at regeringens kontanthjælpsloft rammer langt flest kvinder. Beregninger fra beskæftigelsesministeriet viser, at hele 7 ud af 10, som bliver ramt, er kvinder. En konsekvens som kommer oveni alle de andre slagsider, som kontanthjælpsloftet har. Flere børn vil vokse op i fattigdom. Flere får ualmindeligt svært ved at få enderne til at nå sammen og blive boende i deres bolig. Mennesker med handicap bliver hårdt ramt. Enlige forsørgere mister tusindvis af kroner hver måned. De lavere ydelser presser lønningerne ned. Kontanthjælpsloftet er med andre ord et fejlskud, der står i skarp kontrast til vores stærke velfærdssamfund og de mange ligestillingssejre, vi har opnået. Det gør sikkerhedsnettet mindre og rammer målrettet kvinder og enlige forsørgere. 

Den 8. marts er der stadig meget at kæmpe for. Min opfordring til regeringen er, at de også kommer ind i kampen. Ligestilling er ikke kun for den ene blok i Folketinget. Og de nye tal om ligestillingskonsekvenserne af kontanthjælpsloftet bør få Venstre til at stoppe op og bruge kampdagen i går som anledning til at trække kontanthjælpsloftet tilbage.


Klik venligst

PÅ FORSIDEN LIGE NU

Loading...

Loading...
Loading...
Loading...

Flere nyheder

SENESTE NYHEDER

NAVNE 24. JAN 2017 KL. 14:00
Dødsfald

Flere nyheder

SENESTE SYNSPUNKT

SYNSPUNKT 18. MAR 2016 KL. 15:00
Kære Bjørn
SYNSPUNKT 14. MAR 2016 KL. 15:00
Tak til Mr. BornPass
SYNSPUNKT 12. MAR 2016 KL. 10:00
Flyt nu den skulptur
SYNSPUNKT 10. MAR 2016 KL. 15:00
EU og migrantkrisen

SENESTE BILLEDSERIER

Bornholms billigste huse

De fejrede Lis Borring
De fejrede Lis Borring
Restaurant til salg
Restaurant til salg
Nytårskoncert
Nytårskoncert

Se flere billedserier i galleriet

Her kan du vise dine bedste billeder frem for Tidendes læsere.

Upload dit billede her

Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Luk