Nyt liv i gamle dyder
Teknikken betyder, at Michael Hansen i weekenden kan klare sig med hjælp fra sønnen Magnus. Foto: Allan Rieck

12. MAR 2011 • 23:00RØNNE • AF HENRIK NIELSEN

Håndværk og teknologi: Nyt liv i gamle dyder

De nye anlæg gør det muligt at have brød klar til bagning flere gange om dagen.

Det gamle bagerhåndværk møder ny teknologi i Jensens Bageri, som har fået installeret både et køle-fryserum og et køle-raskeanlæg. Brødet får længere liggetid, hvilket påvirker smagen og konsistensen, og en del af det bliver desuden bagt i stenovn, som det var tilfældet, før bagerierne fik stikovne.
- Det er en kombination af det gammeldags og det helt moderne, siger bagermester Michael Hansen.
Køle-fryserummet har gjort det muligt for bageriet at gøre brødene klar til ovnen for derefter at fryse dem. Køle-raskeanlægget gør det muligt at få brødene til at tø op i et bestemt tempo og til en bestemt tid, hvorefter de kan bages.
De nye muligheder har især haft betydning for bageriets specialbrød, som er ved at blive erstattet af sydeuropæisk inspirerede stenovnsbrød, som bageriet bager flere gange om dagen. De nye anlæg gør det muligt at have brød klar til bagning flere gange om dagen, og på hjørnet af Lille Madsegade og Smallesund er personalet ved at finde ud af, hvilke brød kunderne vil have.

Mest læste