Rønne Havn præsenterer millionregnskab
Satsningen på at blive udskibningshavn for vindenergiprojekter har givet resultat for Rønne Havn. Det fortæller ledelsen i forbindelse med præsentationen af sidste års økonomiske resultater. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen

15. MAR 2021 • 11:43VEST • AF HENRIK NIELSEN • GRATIS

Rønne Havn præsenterer millionregnskab

Opdateret: Artiklen er opdateret mandag klokken 13.30 med årsresultatet for 2019 og ledelsens kommentar til udviklingen fra 2019 til 2020.

HAVN

Det smitter af på Rønne Havns regnskab, at havnen er blevet en del af etableringen af Danmarks største havvindmøllepark på Kriegers Flak. Af en pressemeddelelse fremgår det, at Rønne Havn A/S kom ud af 2020 med en omsætning på 85,3 millioner kroner og et overskud på 10,4 millioner kroner, hvilket bestyrelsen anser som tilfredsstillende, set i lyset af de påvirkninger covid-19-pandemien har haft på selskabets økonomi.

– Vores satsning på flere og nye forretningsområder som for eksempel udbygning af havvind i Østersøen har været helt rigtig, og vi kan nu se resultaterne af de mange anlægsinvesteringer, som betyder, vi fremover vil kunne tiltrække flere offshore-projekter til Bornholm, siger administrerende direktør Thomas Bendtsen i pressemeddelelsen.

Aktuelt samarbejder havnen med internationale virksomheder som Vattenfall, Siemens Gamesa Renewable Energy og Muelhan om projektet ved Kriegers Flak. Det er et konkret resultat af flere års målrettet arbejde med at etablere Rønne Havn som udskibningshavn til vindmølleprojekter i Østersøen.

Samtidig er hele verden påvirket af covid-19-pandemien, og det gælder også Rønne Havn. Blandt andet blev alle planlagte krydstogtanløb aflyst.

– Coronapandemien satte også sit aftryk på Rønne Havn i 2020, hvor der var en opbremsning i krydstogtturismen og et mindre fald i antal anløb fra de tre færgeruter. Selvom vi samlet kommer ud med et mindre overskud i 2020 end forventet, er vores forretning godt rustet og med til at sikre, at vi i 2020 kommer ud med et driftsresultat før afskrivninger, der er forbedret i forhold til 2019, siger Thomas Bendtsen.

I 2019 havde havnen et overskud på 29 millioner kroner.

"Årets resultat er reduceret noget i forhold til 2019, hvilket kan henføres til stigende afskrivninger og finansielle omkostninger som følge af den i 2017 igangsatte udbygning, og covid-19-pandemiens påvirkninger", skriver ledelsen i sin beretning i årsrapporten.

Social ansvarlighed

Ved siden af den almindelige drift har Rønne Havn A/S valgt at inddrage FN's Verdensmål i det strategiske arbejde for udviklingen af havnen. Det ser havnen som et eksempel på, at den tager et større socialt ansvar.

– Ligesom vores kunder og partnere ønsker vi også at tage ansvar overfor miljø og klima ind i vores måde at agere som virksomhed. Vi arbejder målrettet med FN's verdensmål, og vi ser os som en medspiller i at lykkes med en gradvis CO2-reduktion frem mod 2030, siger Thomas Bendtsen i pressemeddelelsen.

Ifølge bestyrelsesformand Lars Karlsson vil det øgede fokus på social ansvarlighed være en central del af havnens udvikling i de kommende år. Han ser havnens fokus på projekter indenfor havvind som en gevinst for alle bornholmere, da det vil styrke Rønne Havns rolle som bornholmernes forsyningshavn og maritime motorvej til omverdenen.

– Det er en enestående udvikling, som Rønne Havn A/S har gennemgået i de seneste år. Udover at skabe flere job giver indsatsen også opmærksomhed i hele Østersøregionen og vidner om en stærk organisation, der er målrettet på at levere resultater for alle bornholmere, siger han.
Bornholms Tidende
Nørregade 11-19
DK-3700 Rønne
CVR Nr: 35244115

Tlf.: 5690 3000
E-mail: Redaktionen

Chefredaktion
Nanna Krogh (konstitueret chefredaktør)
nk@bornholmstidende.dk

Direktion
Kim Eland (adm. direktør)

Webmaster: Webmaster

Kontakt
Kontakt os
Abonnementsbetingelser
Cookie og privatlivspolitikHotline
Har du et tip eller hastende
redaktionelle henvendelser uden
for kontortid er du velkommen til at bruge linket her:Tip avisen.

© Copyright 2021 Bornholms Tidende.