Høj vandstand i Køge: Forvent forsinkelser på godsfærgen

Høj vandstand i Køge: Forvent forsinkelser på godsfærgen
Godsfærgen Hammershus. Arkivfoto: Henrik Nielsen
NYHED | 20. OKT 2023 • 11:54
NYHED
20. OKT 2023 • 11:54

Opdateret klokken 13.30 med kommentar fra Jesper Maack om, at rederiet forventer at kunne sejle til Køge - men med forsinkelser.

Havnedirektøren i Køge, Thomas Kampmann, oplyser til Tidende, at han har fået oplyst, at vandstanden i Køge Havn vil toppe med 168 centimeter over normalen klokken 03.30 i nat. Det bekræfter DMI's vandstandsprognose.

Det får formentlig konsekvenser for Bornholmslinjens godsfærge Hammershus, der sejler mellem Rønne og Køge, og som fredag efter planen skal ankomme til Køge klokken 22.30 og afgå retur mod Rønne klokken 00.30.

Havnedirektørens vurdering er nemlig, at vandstanden maksimalt må være halvandenmeter over normalen for at Bornholmslinjen kan operere i havnen. Allerede klokken 22.00 ser vandstanden i Køge, ifølge den nuværende prognose fra DMI, ud til nå halvanden meter over normalen.

– Min bedste vurdering er, at vi kigger ind i en forsinkelse, siger Thomas Kampmann, der dog understreger, at det er op til Bornholmslinjen og kaptajnerne, hvornår de vil ind og ud af havnen.

Køge Havn har fredag formiddag haft møde om situationen.

– Vandstanden rykker sig hele tiden. Siden jeg så på vandstanden sidst, har toppen flyttet sig fra 02.30 til 03.30, siger Thomas Kampmann.

Godsfærgen har umiddelbart heller ikke mulighed for at afgå fra Rønne meget tidligere end det planlagte afgangstidspunkt klokken 17.00 for dermed at undgå det værste højvande i Køge. Færgen har fredag nemlig en planlagt dobbelttur til Sassnitz, hvorfra den efter planen er tilbage klokken 15.10 og derefter skal læsses og gøres klar til turen til Køge.

Fredag formiddag lød meldingen fra Molslinjens pr- og kommunikationschef, Jesper Maack, er, at rederiet holder øje med udviklingen.

Fredag først på eftermiddagen er den seneste melding, at man 'forventer at kunne sejle'. På Bornholmslinjens hjemmeside står der samtidig, at 'der må forventes forsinkelser på dagens afgange' på Køge-ruten.

"Vi melder ud når vi har noget mere konkret," skriver rederiet.

Følg debatten på facebook!
FÅ ABONNEMENT