Bornholmslinjen sætter ekstra afgange ind

Bornholmslinjen sætter ekstra afgange ind
Hammershus bliver sat ind på Ystad-ruten onsdag inden Folkemødet. Arkivfoto: William Sonne Kaalø
NOTITS | 4. JUN 2024 • 14:56
NOTITS
4. JUN 2024 • 14:56

Som beskrevet i tirsdagens Tidende er der pres på trafikken til Bornholm om onsdagen inden Folkemødet går i gang. Derfor sætter Bornholmslinjen nu to ekstra afgange ind fra Ystad mod Rønne klokken 11.30 med Hammershus og klokken 00.20 lige over midnat natten til torsdag. Fra Rønne afgår de to færger henholdsvist klokken 8.00 og 22.30, men det bliver ikke muligt at bestille en billet til Hammershus' afgang fra Rønne, oplyser rederiets pr- og kommunikationschef, Jesper Maack.

– Pladserne bliver simpelthen ikke sat til salg, fordi der er masser af plads på de andre afgange, så der er ingen grund til at tage folk med der.

Ifølge Molslinjens kommercielle direktør har interessen for at komme til Folkemødet aldrig været større.

– Vi er små 10 procent over på både biler og passagerer i forhold til sidste år. Derfor sætter vi nu ny kapacitet ind – og nu begynder så et puslespil, hvor vi skal hjælpe hinanden med at få alle med til festen på Bornholm, siger Jesper Skovgaard.

Sidste år var der i folkemødeugen fra onsdag til søndag i alt 13.663 biler og 58.257 færgepassagerer med frem og tilbage til Bornholm på ruterne Rønne-Ystad og Rønne-Køge.