Bornholm er tilbage på niveau med rekordår

Bornholm er tilbage på niveau med rekordår
Arkivfoto: Jens-Erik Larsen
NYHED | ABONNENT | 25. MAJ 2022 • 10:34
Henrik Nielsen
Journalist
NYHED | ABONNENT
25. MAJ 2022 • 10:34

Tal fra Bornholmslinjen indikerer, at interessen for at besøge Bornholm er på niveau med 2019, der var før corona.


Hvis du sidder og krydser fingre for at få besøg af familien i Kristi himmelfartsferien, så skal du krydse dem ekstra for, at de allerede har bestilt billet. I hvert fald, hvis de gerne vil have bilen med. Bornholmslinjen melder således udsolgt for biler på de tre af onsdagens afgange og de fleste afgange torsdag.

– Onsdag eftermiddag er hårdt presset, for det er der, rigtig mange gerne vil af sted. Bornholmere, der gerne vil væk fra øen i Kristi himmelfart, det kan de sagtens komme, siger pr- og kommunikationschef Jesper Maack hos Molslinjen.

Tirsdag eftermiddag trak han nogle tal for Kristi himmelfartsferien ud af systemet. De viser, at Bornholmslinjen skal sejle 44.059 passagerer og 13.441 biler frem og tilbage mellem Bornholm og havnene i Ystad og Køge.

– Det lander stort set på niveau med 2019. Med det forbehold, at der er et bookingbillede, som er trukket tirsdag eftermiddag, siger Jesper Maack.

Dermed bekræfter denne helligdag og weekend det billede, som har vist sig omkring forårets andre miniferie som påske og store bededag.

– Bornholm er tilbage på det niveau, som rekordåret 2019 satte. Bededag var faktisk en lille smule over. Det her er dog ikke realiserede tal. Vi skal på den anden side af ferien, før vi for alvor kan slå en streg under, men det ser ud til at ligne niveauet fra 2019 rigtig godt, siger Jesper Maack.

I 2019 transporterede Bornholmslinjen 44.728 passagerer og 12.581 i Kristi himmelfartsferien.

Andre muligheder

De mange udsolgte afgange med bil er ikke ensbetydende med, at det er helt umuligt at få familiebesøg, hvis der ikke er købt billet til Bornholm endnu. For gående passagerer har Bornholmslinjen kun udsolgt på en enkelt afgang torsdag. Det vil sige, at det er muligt at komme videre til Bornholm, hvis man selv finder til Ystad, for eksempel ved at købe togbillet hos SJ, der er Sveriges svar på DSB.

Bornholmerbussen har ledige billetter på alle afgange onsdag og torsdag. Hos Kombardo Expressen er der udsolgt fra København på alle afgange fra klokken 16.30. Der er også flere udsolgte afgange torsdag. Har man lyst til at flyve, er der få ledige billetter onsdag. De to første afgange mod Bornholm er udsolgt torsdag. Også med tog kan man være heldig at finde ledige billetter onsdag aften og torsdag formiddag.

Dette er et øjebliksbillede, der ændrer sig hele tiden.