Aflysning: Express 5 ligger stille i Ystad efter uheld

NYHED | 27. MAJ 2023 • 22:08
Jakob Nørmark
Journalist
NYHED
27. MAJ 2023 • 22:08

Express 5 er efter et havari i Ystad Havn forhindret i at gennemføre lørdagens sidste overfart. Passagerer må vente til søndag med at rejse til Bornholm.

Aftenafgangen fra Ystad til Rønne er blevet aflyst, efter at Express 5 er blevet ramt af et uheld i havnebassinet.

Efter et par timers uvished om, hvorvidt færgen kunne returnere med passagerer til Rønne, står det sidst på aftenen klart, at afgangen klokken 20.30 ikke kan gennemføres.

Mange passagerer er hermed kørt forgæves til Ystad og må vende hjem eller finde overnatningsmuligheder i Skåne.

"Vi beklager de gener, det må have," skriver rederiet på dets hjemmeside, hvor der er lagt en kort informationstekst ud uden at beskrive de nærmere omstændigheder.

"Express 5 har haft et mindre havari i Ystad havn. Afgangen kl. 20.30 er aflyst. Ny billet bestilles via hjemmesiden, hvorefter billetten senders til refundering efter afrejse til kundeservice@bornholmslinjen.dk".

Til TV2/Bornholm oplyste Bornholmslinjens PR- og kommunikationschef, Jesper Maack tidligere på aftenen, at Express 5 har været "i berøring med en pram".

Da var det fortsat i gang med med at blive afklaret, om færgen kunne sejle tilbage til Rønne i aften.

Ventende passagerer på kajen skriver på Facebook, at de hørte et bump, inden bilerne fik lov til at køre om bord på hurtigfærgen. På billeder fra Ystad kan man se, at noget har ramt færgen.

 

HVOR DRØMMER VI OS HEN? OM KULTUREN

Hvad skal fremtiden være, når det gælder Bornholm og kulturen. En rækker engagerede og vidende eksperter og læsere bidrager med deres bud. Send gerne dine tanker til debat@tidende.dk.