Overskuddet hos Hullehavn Camping voksede med 396 procent

Overskuddet hos Hullehavn Camping voksede med 396 procent
"Vi så en lille forandring i vores gæster sidste år, men ellers synes jeg ikke, der over de seneste år har været en ændring. Jeg tror, vi ligger på omkring, at 50 procent af vores campister er stamgæster. Så vi ved, hvem der kommer", siger lejerchef og medejer Kim Abelstedt Hansen. Arkivfoto: Berit Hvassum
| ABONNENT | 15. MAR 2021 • 14:39
| ABONNENT
15. MAR 2021 • 14:39

ERHVERV

”På kanten til Østersøen i udkanten af Svaneke mellem klipper og skov ligger en lille oase”.

Sådan begynder reklamefilmen for Hullehavn Camping på campingpladsens egen hjemmeside.

2020 var en godt år for ”den lille oase”, der kom ud af året med 97.861 kroner i overskud mod 19.713 kroner i 2019. Det er en stigning på 396 procent.

Ifølge medejer og lejerchef Kim Abelstedt Hansen har Hullehavn Camping faktisk haft omkring 300 færre overnatninger i 2020, men det er alligevel lykkedes at øge omsætningen på pladsens udlejningsenheder og ved at tjene flere penge i kiosken.

Hullehavn Camping har 16 udlejningsenheder, som dækker opstillede campingvogne og villatelte. Derudover har campingpladsen omkring 80 telt- og campingvognspladser.

Flere vandrere og cykelturister

Følger man kyststien til eller fra Svaneke, vader man direkte ind på Hullehavn Camping, og Kim Abelstedt Hansen fortæller, at han har oplevet en stigning i folk, der vandrer eller tager kyststien rundt på cykel, og han tror, det er med til at drive omsætningen op.

– Sidste år har der været en del folk, som ikke er inkarneret campister, og som ikke har udstyret. Det er oplagt for dem at tage et par overnatninger hos os, og fordi de ikke selv har særlig meget med eller lige har en bil, så de kan smutte op i Netto, kan det være ved med til at forklare, hvorfor vi også har øget salget i vores kiosk.

Campingfatter, som Kim Abelstedt Hansen også kalder sig selv, understreger dog, at campingpladsens segment stadig er den samme.

– Vi så en lille forandring i vores gæster sidste år, men ellers synes jeg ikke, der over de seneste år har været en ændring. Jeg tror, vi ligger på omkring, at 50 procent af vores campister er stamgæster. Så vi ved, hvem der kommer.

Derudover er der en opdeling i, hvem der kommer hvornår på sæsonen, uddyber lejerchefen. Fra Hullehavn Camping åbner 1. maj til den lukker 15. september, oplever campingpladsen, at starten og slutningen af sæsonen hovedsagligt byder på lidt ældre gæster, der enten er gået på pension, eller som har en større fleksibilitet med deres arbejde, mens sommerperioden i hovedparten består af børnefamilie, mest fra københavnsområdet.

En bid af det normale

Da Danmark lukkede ned sidste år, medførte det en usikkerhed hos Kim Abelstedt Hansen om, hvorvidt han kunne åbne campingpladsen. Det fik de lov til, men usikkerheden rumsterer stadig i baghovedet.

– Jeg har ikke hørt noget om udbrud på campingpladser, men man kunne godt forestille sig, at hvis det skete, vil alle pladser blive påbudt at lukke ned.

Selvom bekymringen stadig spøger hos lejrchefen, er han samtidig fortrøstningsfuld. Campingferier foregår hovedsagligt i sommerhalvåret, og gæsterne har som udgangspunkt en fysisk afstand til andre gæster, da beboelsesenhederne helt naturligt ligger flere meter fra hinanden. Derudover foregår de fleste aktiviteter udenfor, og det er relativt nemt at holde gæsternes ophold i fællesrum til det af sundhedsmyndighederne maksimalt påbudte.

Af den grund har det for campingfatteren også været en fornøjelse at kunne tilbyde sine gæster den oplevelse, de i vid udstrækning plejer at få. Og det i en verden, der ellers er præget af restriktioner.

– Sådan tror jeg også, det bliver i år. Altså alt afhængig af hvor langt vi når i forhold til vaccinationer, og at Danmark får bragt smitten ned på det niveau, vi havde sidste sommer, siger Kim Abelstedt Hansen.