Sexologer sender lærerne uden for døren

Sexologer sender lærerne uden for døren
Sexologerne Malene Herman Gottenborg og Carsten Osmund kommer til Bornholm i uge sex. Eget foto
NYHED | 31. JAN 2023 • 11:00
Af:
Erhvervspraktikant Josephine Holten
NYHED
31. JAN 2023 • 11:00

Malene Herman Gottenborg og Carsten Osmund har oplevet, at det kan være akavet for både elever og lærere, når der står seksualundervisning på skeamet. I uge sex kommer de to sexologer til Bornholm for at undervise de unge.


Uge sex står for døren, og i den forbindelse kommer ”De 2 Sexologer”, Malene Herman Gottenborg og Carsten Osmund, til Bornholm. De to ønsker at normalisere sex og alt omkring, hvilket de gør gennem en noget utraditionel seksualundervisning på skoler. De vil have at eleverne får en følelse af, at det at snakke om sex, følelser og krop, er ganske normalt, og at de ikke skal være bange for at tale åbent om det. Det fortæller de til Tidende.

– Vi har oplevet at unge mennesker rundt omkring i landet ikke har særlig mange steder at gå hen, i forhold til at tale om seksualitet og sex generelt. Vi fornemmer også på skolerne, at lærerne ikke er specielt glade for at holde seksualundervisning af forskellige årsager, og at eleverne faktisk ikke har lyst til at det er deres lærer som skal snakke med dem om sex - det kan hurtigt blive akavet, fortæller Malene Herman Gottenborg fra De 2 Sexologer, til Bornholms Tidende.

Hvad med lærerne – har i klassernes lærere med til jeres undervisning?

– Nej – de bliver sendt udenfor døren. De bliver smidt ud lige med det samme.

Undervisningen består for det meste af dialoger mellem sexologerne og eleverne. De forbereder en række taleemner, som de mener der skal tales om - derudover snakkes der frit om hvad eleverne har på hjerte.

– Vi ønsker at tale om det, der rører sig hos eleverne, fortæller de to sexologer.

De forsøger altid at danne sig en fornemmelse af, hvor eleverne er, og underviser ud fra elevernes ønsker, spørgsmål og tanker. De håber på at åbne op for nogle gode samtaler og refleksioner, hvor eleverne føler sig anerkendte, samtidig med at blive forstået. Som forberedelse laver læreren en spørgekasse, så eleverne anonymt kan stille sine spørgsmål.

Udover sammen at nørde i sex og seksualitet, kalder Malene Herman Gottenborg og Carsten Osmund deres dynamik for ”humoristisk”, som er en af de ting, de benytter sig af i undervisningen. Derudover mener de, at det at tale åbent om sex og alt omkring, giver bedre forudsætninger for at gå ud og få en masse gode oplevelser – ikke kun med sex, men også om grænser. De håber på en fremtid, hvor unge taler åbent og frit omkring seksualitet. Det er vigtigt for sexologerne, at unge forstår, at seksualitet ikke kun omhandler sex, men også, hvordan det er i ens egen krop og psyke.

– Vi håber, at eleverne får rigtig mange gode, fede seksuelle oplevelser og så lidt dårlige som overhovedet muligt, siger de to sexologer.

Både Malene Herman Gottenborg og Carsten Osmund er uddannet sexologer.

 

Tre skoler

De 2 Sexologer skal i næste uge besøge tre bornholmske skoler.
Mandag: Rønne Privatskole
Tirsdag: Søndermarksskolen
Onsdag: Svartingedalskolen
Sexologerne besøger elever i 5. til 9. klasse.