Optælling klar: Børn indsamler 69.000 kroner til Børnelungefonden

NYHED | 20. JUN 2024 • 19:00
NYHED
20. JUN 2024 • 19:00

69.000 kroner kunne bornholmske børn bidrage med til Børnelugefonden efter skoleløb.

Fredag den 3. maj afholdt Team Rynkeby deres landsdækkende skoleløb for at samle ind til børnelungefonden. Team Rynkeby Fonden kan nu offentliggøre den endelige optælling af året arrangement, som i alt ender på 5,4 millioner kroner.

Ud af det samlede beløb står de bornholmske skoleelever for 69.000 kroner.

– Det er formidabelt stærkt arbejde af børnene, siger Steffen Juncker, der er landechef for Team Rynkeby i Danmark, i en pressemeddelelse.

Skoleeleverne fra seks bornholmske skoler havde før løbet indsamlet mikrosponsorater hos venner og familie. Ialt deltog knap 100.000 skoleelever fra hele landet i årets skoleløb.

5,4 millioner kroner til forskning

Størstedelen af det samlede beløb er øremærket til forskning i bedre behandlingsformer af børn med lungerelaterede sygdomme. Herudover vil en del af pengene gå til oplysning om Børnelungefondens arbejde, men der vil også blive prioriteret midler til aktiviteter for de lungesyge børn og deres familier.

– Børn, der er lungesyge, har et kæmpe behov for at kunne leve et liv med mindre ensomhed og bedre behandlingsmuligheder. Derfor er der brug for alle kræfter, der kan styrke forskningen og skabe pusterum for de ramte børn og deres familier. Vi er derfor meget taknemmelige over det stor bidrag, som landets skoleelever, lærer og forældre sammen med Team Rynkeby har kunnet give videre til de lungesyge børn, siger Regitze Siggaard, bestyrelsesleder i Børnelungefonden, i en pressemeddelelse.