Elever cyklede sig til en ny rekord

Elever cyklede sig til en ny rekord
Rytterne er så klar til at blive sendt af sted på cykelbanen ved fredagens cykelsponsorløb i Nyker. Foto: Bornholms Frie Idrætsskole
NYHED | NYKER | ABONNENT | 5. JUN 2022 • 12:50
Holger Larsen
Journalist
NYHED | NYKER | ABONNENT
5. JUN 2022 • 12:50

Bornholms Frie Idrætsskoles cykelsponsorløb og skolefest havde stor opbakning.

– En helt igennem fantastisk dag, hvor overskuddet endnu ikke er helt opgjort, men en hurtig opgørelse peger på over 60.000 kroner. Dette er absolut rekord. En fantastisk opbakning fra forældre til skolen, ikke bare økonomisk, men i særdeleshed med højt humør og positiv stemning.

Grethe Kofoed Svendsen, skoleleder på Bornholms Frie Idrætsskole i Nyker, kan næsten ikke får armene ned efter skolens cykelsponsorløb og skolefest i fredags. Det var første gang siden coronaen, at skolen kunne holde det traditionelle arrangement, og det var noget man havde set frem til. Da vejret også spillede med, gik det op i en højere enhed.

– Skolegården var samlingspunkt, hvor elever, forældre, bedsteforældre, venner og bekendte var mødt op til denne store dag, hvor bevægelsesglæde, socialt samvær og et fælles projekt var i centrum, fortæller skolelederen.

Styr på cyklerne

Der blev cyklet meget stærkt på 400 meter banen, hvor 0.-4 klasse cyklede omgange. 5.-8 klasse cyklede en længere rute rundt om skolen. Der blev cyklet mange omgange, og det glædede Grethe Kofoed Svendsen at se, at eleverne havde godt styr på cyklerne.

– Skolen fik for et par år siden en meget stor cykelbane, bygget af forældre, og det har givet rigtig god træning og sikkerhed på cyklerne. Der kunne køres rigtig stærkt, og der var ingen uheld, siger hun.

De hurtigste klasser blev belønnet med præmier til oplevelser, skænket af erhvervsdrivende.

– I skolegården var der opstillet borde og bænke, hvor man bagefter kunne nyde BFI-køkkenets sunde og dejlige mad serveret på et langt buffetbord, fortæller Grethe Kofoed Svendsen, der glæder sig over en ekstra indsats fra køkkenet.

Cirka 500 spiste med, og de havde valgt mellem tre menuer.

Penge til overdækning

8. klasse havde arrangeret spændende aktiviteter i skolegården, som børnene kunne fornøje sig med, mens forældrene hyggede sig og indbetalte det sponsorerede beløb fra elevernes runder på cykelbanen.

Efter maden blev der holdt stor auktion med gaver, der var givet til skolen fra det bornholmske erhvervsliv.

Grethe Kofoed Svendsen oplyser, at elevrådet har foreslået, at pengene skal bruges til at etablere en overdækning, hvor der kan laves udeskole og hygges såvel i skoletiden som i fritiden.