Viking holder fitnessbygning åben - for individuel træning

Viking holder fitnessbygning åben - for individuel træning
Hvis man vil dyrke idræt indendørs frem til 5. januar, så kan det fortsat gøres i Viking Atletiks nye fitnessbygning. Dog kun individuel træning, da holdtræningerne lukkes ned, fortæller formand Claus Clausen. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen
NYHED | RØNNE | ABONNENT | 18. DEC 2021 • 16:00
Jesper Gynther
Journalist
NYHED | RØNNE | ABONNENT
18. DEC 2021 • 16:00

Fra i morgen opfordres alle idrætsforeninger til at lukke alle indendørs aktiviteter. Den opfordring vil øens største idrætsforening, Viking Atletik, også følge, da alle holdtræninger aflyses. Dog vil individuel træning i den nye fitnessbygning stadig være muligt.

– Det er noget, vi gør med beklagelse, men selvfølgelig også med fuld forståelse.

Sådan siger Viking Atletiks formand, Claus Clausen, som i dag har måttet aflyse 37 holdtræninger i perioden den 19. december frem til 5. januar. Nedlukningen for holdtræningerne gælder svømmetræningen, træningen på Søndermarksskolen, Søndermarkshallen og i klubbens nye fitnessbygning.

Aflysningerne sker, fordi regeringen har opfordret til, at alle indendørs foreningsaktiviteter lukkes ned i den periode for at begrænse coronasmitten. Opfordringen støttes af DGI og DIF, og Viking Atletik følger nu altså trop. 

Dog har idrætsforeningen tænkt sig fortsat at holde dens nye fitnessbygning åben for individuel træning.

– Da fitnesscentrene fortsat er åbent, så vil vi også have det - indtil videre - for individuel træning, hvor du træner på egen hånd med god afstand, fortæller Claus Clausen, som oplyser, at der dog vil blive indført nogle restriktioner for adgangen til bygningen - blandt andet vil der gælde krav om mundbind fra indgangen til omklædningsrummet og maksimalt 1 person pr. 4 m2. 

For udendørstræningen sker der ingen ændringer, da disse ikke er underlagt nogen restriktioner eller anbefalinger, hvilket glæder Viking Atletik-formanden.

– Jeg er personligt meget glad for, at vi ikke lukker udendørs ned. Det var et fejlskud at gøre det sidste år, mener jeg, for man jo ved, at faren for smitte er nærmest ikke eksisterende, hvis du holder afstand, siger han.

Grundet tidspunktet på året er det dog begrænset, hvor mange udendørs træningstilbud der er i klubben lige nu.

– Vi holder almindelig udendørstræning som hidtil, men der sker ikke meget i juleperioden. Kun ganske lidt cykeltræning og så løbetræning i skoven med stavgang og walk, men det holder også mere eller mindre lukket i juleperioden, fortæller Claus Clausen.

Fitnessbygningen har været flittigt benyttet, siden den blev taget i brug i sommers. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen