Stand And Deliver er død

Stand And Deliver er død
Stand And Deliver med kusk Stefan Lind-Holm ses her i løbet, hvor hesten satte den imponerende banerekord på 1.14,4. Foto: Torben Ager
NYHED | 20. SEP 2022 • 16:10
Kjeld Lundbæk
Journalist
NYHED
20. SEP 2022 • 16:10

Travhesten med rekorden på Bornholms Brand Park er død. Han havde fortjent at få fred, lyder det fra hestens træner.


Rekordholderen på Bornholms Brand Park, 13-årige Stand And Deliver, er død, fortæller hestens træner i de sidste to år, Stefan Lind-Holm, til netavisen bornholm.nu.

Stand And Deliver imponerede alt og alle, da han sidste år indtog Bornholms Brand Park med en imponerende sejr over den senere bornholmsmester Apollo Damgård, og senere på sæsonen toppede han, da han satte ny banerekord med tiden 1.14,4 – en tid, der bliver meget svær at slå på den nuværende bane.

– Men han havde også nogle udsving i fjor, og flere gange var han lige ved at vælte, når han var kommet i mål. Helt galt var det efter BM-deltagelsen for en måned siden, hvor han knapt nok kunne skridte op til stalden bagefter. Jeg synes, han har fortjent at få fred, siger Stefan Lind-Holm til bornholm.nu.

36 sejre og en indtjening på imponerende 2.928.027 kroner blev det til i karrieren for Stand And Deliver, der toppede med derbysejren i 2013, kørt af Aarhus-træneren Birger Jørgensen.

Som avlshingst nåede Stand And Deliver at blive far til fem afkom.

De kommer og går

Selv om der til stadighed dukker nye heste op på Bornholms Brand Park, er der også heste, der stille og roligt bliver sendt til de evige græsmarker, når de bliver for gamle eller ramt af skader, som ikke kan kureres.

For nylig valgte Mie Johnsen, der nu har base på Fyn, at tage afsked med Sempre Avanti. Den 8-årige vallak opnåede syv sejre i karrierren, der startede hos mestertræneren Steen Juul på Charlottenlund Travbane. Det skriver netavisen bornholm.nu.

Kenn Christoffersen og Lise Henriksen opdrættede og ejede, den lovende 5-årige Papaya, som heller ikke er her mere, efter at den tidligere på sæsonen pådrog sig en alvorlig benskade. Hesten, der var i træning hos sønnen Ulrik Christoffersen, opnåede otte top 3-placeringer i sine kun 18 starter.

Tidligere på året valgte Niels Kr. Hansen at tage afsked med hurtigklassetraveren, den dobbelte bornholmsmester Solon, der ikke trivedes i stalden sammen med Stald Evigglads nye stjernehest Apollo Damgård, mens 13-årige Return To Sweden i juni måned løb sit sidste løb på Lolland Falster-banen. Hesten, hvis bedste resultat på Bornholm, blev en tredjeplads i BM-finalen i 2018, var ifølge Bent Dahl udtalelser til bornholm.nu ”ganske enkelt var slidt op”.

10-årige Amadillo C N, ejet og trænet af Ole Møller, har også kørt sit sidste løb på Bornholm. Hesten havde ikke længere hurtigheden til at følge med i den bedste klasse, og ifølge bornholm.nu tilbringer den nu pensionisttilværelsen som ridehest hos en pige på Sjælland.HVOR DRØMMER VI OS HEN? OM KULTUREN

Hvad skal fremtiden være, når det gælder Bornholm og kulturen. En rækker engagerede og vidende eksperter og læsere bidrager med deres bud. Send gerne dine tanker til debat@tidende.dk.

DEBAT | ABONNENT

Ø-kultur?