Nederlag og seks udvisninger til Viking/Rønne

Nederlag og seks udvisninger til Viking/Rønne
Træner Tonni Mogensen var ikke helt tilfreds med holdindsatsen. Arkivfoto: Jesper Gynther
NOTITS | ABONNENT | 15. JAN 2023 • 17:30
Af:
Mette Holm Hansen
NOTITS | ABONNENT
15. JAN 2023 • 17:30

Viking/Rønnes kvindehold i kvalifikationsrækken i håndbold formåede ikke at tage kampen op mod København Håndbold.


København Håndbold kom bedst ud af opgøret mod Viking/Rønne Håndbold i kvindernes kvalifikationsrække. Gæsterne vandt kampen med fire mål, 21-25 i et opgør, hvor hjemmeholdet ikke formåede af få spillet til at fungere.

– Det er skuffende. Vi var der slet ikke i dag, hverken i forsvaret eller i angrebet. Lige nu står jeg sådan lidt og har ikke en forklaring på det, desværre, sagde træner, Tonni Mogensen efter kampen.

Holdet havde ellers en sejr med i bagagen fra seneste opgør, men det var ikke nok.

– Jeg synes, vi var klar i dag, men kommer bagefter hele tiden, og det gælder i begge ender. Det var ikke nogen god kamp, lyder det fra træneren.

Desuden blev hjemmeholdet ramt af hele seks udvisninger, og det blev også en afgørende faktor for kampens udfald.

– Nogle af dem er selvfølgelig gode nok, men det er der simpelthen ikke råd til i sådan en kamp. Vi spiller i undertal, hvad der svarer til en halv halvleg, og det bliver for svært.

Godt spil midt i første halvleg

Efter 12 minutters spil i første halvleg klarede Viking/Rønne ellers holdets første udvisning ganske pænt ved at spille lige op mod københavnerne.

Faktisk var det som om, Sarah Jeppsen tændte holdet med reduceringen til 3-5 i undertal, for efter 22 minutters spil udlignede hjemmeholdet med stærkt spil til 7-7. Gæsterne bragte sig dog herefter foran med tre mål efter nogle gode kontraløb.

– Den første udvisning klarer vi helt okay, men desværre er det alligevel sådan, at spillerne dominerer hver for sig, vi spiller ikke som et hold i dag. Hvis vi ikke præsterer, som et hold og har et par dårlige afslutninger, så sidder den altså i nettet tre sekunder efter. Det er for dyrt, mener træner Tonni Mogensen.

København Håndbold var hurtige og udnyttede enhver mulighed med kontraløb. Efter halvlegsresultatet 9-11 og føring til København Håndbold på to, så bragte gæsterne sig efter blot 10 minutters spil foran med syv mål, 11-18, i anden halvleg.

Føringen skyldtes især to meget løbestærke spillere, Ditte Andresen og Alberte Christiansen, der scorede på mange af københavnernes kontrachancer.

– Kampen var måske afgjort midt i anden halvleg, men jeg synes, de blev ved med at fighte. Men når man giver otte-ni kontramål væk, så er det svært. Nu skal vi samle op på os selv, og så skal vi videre. Der er en kamp i næste uge mod Gladsaxe, og den skal vi være klar til, lyder det fra Viking/Rønne-træneren.

Ros til Viking/Rønne

København Håndbold benyttede kampen på Bornholm til en rystsammen-tur og overnattede i et sommerhus nær Balka Strand.

– Vi havde snakket om, at vi ligeså godt kunne gøre en tur ud af det, så vi valgte at komme i går, men blev ramt af, at vores færge hjem blev aflyst på grund af vejret, men heldigvis fandt vi ud af det med Viking/Rønne og kunne rykke kampen frem til klokken ni, fortæller Laura Lafrenz fra København Håndbold.

Og kampens resultat var København Håndbold mere end tilfreds med.

– Det var en virkelig fed kamp og en rigtig god sejr. Det er noget, vi har forberedt os på, at vi gerne ville komme herover og få en sejr med hjem. Vi har snakket meget om, hvad vi gerne ville individuelt og som hold i denne kamp. Vi lykkedes med det, vi gerne ville, lød det fra Laura Lafrenz, inden der var ros til det bornholmske hold.

– Vi er meget glade for Bornholm. Det har været en rigtig fed kamp. Bornholm er et godt hold at møde, de er søde, og der er smil på, og de er gode modstandere.