Mikkeline er nykåret sjællandsmester: Til januar skal hun til Australian Open

Mikkeline er nykåret sjællandsmester: Til januar skal hun til Australian Open
Mikkeline har fået sin tennisopdragelse i Nexø Tennisklub, men træner nu i Rønne Tennisklub. Mest af alt træner hun dog sammen med sin familie, som også er bidt af en gal tennisbold. Her ses hun med SM-pokalen, som hun vandt i pinsen. Privatfoto
NYHED | ABONNENT | 13. JUN 2022 • 05:30
Jesper Gynther
Journalist
NYHED | ABONNENT
13. JUN 2022 • 05:30

13-årige Mikkeline Bruun træner flere gange om ugen sammen med sine forældre og tvillingesøster, som også er helt vilde med tennis. Til januar skal de alle til Melbourne og se Australian Open, som hun selv en dag håber at kunne deltage i.

I pinsen blev Bornholm en sjællandsmester rigere.

13-årige Mikkeline Bruun formåede nemlig at vinde en meget tæt finalesejr i Dragør over Kaya Krogh fra Kalundborg, og dermed kan den unge pige fra Snogebæk nu kalde sig sjællandsmester i kategori fire, som er den laveste række.

– Det var virkelig en rar følelse at vinde, fortæller Mikkeline Bruun til Tidende.

Hun indrømmer, at hun undervejs i turneringen havde været virkelig nervøs, og det var hun også i finalen, som endte ud i en nervepirrende matchtiebreak, som Mikkeline vandt 10-5.

– Jeg var virkelig nervøs og rystede over det hele, og det var jo megaspændende. Det var om, hvem der vinder eller taber, og den endte jeg så med at vinde, siger hun og oplyser, at finalen endte med cifrene 2-4, 4-1 og 5-4 (10-5).

Titlen har nu givet hende mod på mere, for der er plads til meget mere sølvtøj i pokalskabet.

– Jeg vil prøve at se, om jeg kan blive en rigtig god tennisspiller, så jeg kan blive en af dem, som alle bare kender og ved, hvem man er. Og her tænker jeg mere sådan i hele Danmark, siger den ambitiøse pige, som træner én gang om ugen i Rønne Tennisklub, og derudover træner flere gange om ugen sammen med sin familie.

Grus er Mikkelines favoritunderlag. Her ses hun træne på tennisbanerne hos Rønne Tennisklub. Foto: Jesper Gynther

Hele familien skal til Australian Open

Mikkeline er nemlig ikke den eneste i Bruun-familien, som er bidt af tennis. Både far (Peter), mor (Pernille) og tvillingesøsteren (Mirah) spiller tennis, og det har de gjort de seneste ni år.

– Tennis er noget, min far har foreslået, at vi skal gå til, for da han var mindre, gik han til badminton, men det var ikke længere noget for ham, og så ville han hellere tennis, forklarer Mikkeline Bruun, som især har fået meget ud af at træne sammen med sin tvillingesøster, Mirah.

Det kan dog være svært for dem begge, når de skal spille mod hinanden i stævner og turneringer.

– Vi vil jo begge to gerne have, at kampen skal gå godt, og man får en god sejr. Det er lidt svært, når man er søskende. Man bliver lidt nede over det, hvis man taber, men efter det så bakker man jo sin søster op i den næste kamp, hvis der er en, siger hun.

Man bliver lidt nede over det, hvis man taber,
men efter det så bakker man jo sin søster op
i den næste kamp, hvis der er en

Til efteråret skal hele familien, som også tæller storebror Malthe på 16 år og lillebror Marcus på syv år, til Australien, da Malthe skal være der i et år og gå på high school. Resten af familien slutter deres rejse af i Melbourne i januar 2023, hvor de selvfølgelig skal se Australian Open med forhåbentlig Clara Tauson og Holger Rune i hovedrollerne.

– Jeg forventer, at Australian Open bliver en megafed oplevelse og megaspændene. Jeg tror også at se dem opvarme, og hvad de spiser i pausen, kunne gøre en kæmpe forskel på, hvordan spillet kunne blive bedre for mig. Og det ville være megasejt, hvis jeg på et tidspunkt selv kom med i Australian Open, siger Mikkeline Bruun, som håber, at hun til grandslamturneringen kommer til at se nogle af de spillere, hun ser op til.

– Mine tennisforbilleder er helt klart Holger Rune, Clara Tauson og Caroline Wozniacki. De har altid været en del af mit tennisliv, fordi min far hele tiden har snakket om dem, og så er jeg selv begyndt at se, hvordan de spiller, og de er gode eksempler på, at med hårdt arbejde kommer man langt, siger hun.

– Jeg har oplevet et par gange, hvor modstandere har dømt en bold ude eller har taget et point for meget. Eller at de så bare har været sure igennem hele kampen, fordi jeg har ført, siger Mikkeline Bruun, som derfor selv forsøger at være en fair spiller på banen. Foto: Jesper Gynther

Er en meget fair spiller

Tennis er ikke den eneste idrætsgren, som Mikkeline dyrker, men det er den, hun satser mest på.

– Jeg spiller tennis, fordi jeg synes, det er sjovt. Da jeg var mindre, så var jeg også en af de gode på mit hold, så jeg synes, det var lidt sjovt at spille imod de andre, som man var lige så god mod. Jeg dyrker også gymnastik, og der er en forskel på de to idrætsgrene. I tennis skal man bruge mange flere muskler, føler jeg, hvor man i gymnastik skal være mere smidig.

Hvis du skulle karakterisere dig selv som tennisspiller, hvad er du så for en type?

– Jeg vil sige, at jeg er meget fair over for de andre spillere, jeg spiller imod. Og jeg snakker pænt til dem, og jeg er ikke bare den, der er sur igennem hele kampen. Jeg har oplevet et par gange, hvor modstandere har dømt en bold ude eller har taget et point for meget. Eller at de så bare har været sure igennem hele kampen, fordi jeg har ført.

Hvad er på programmet for dig i den nærmeste fremtid?

– Jeg vil dyrke tennis nærmest hver dag, og jeg vil blive bedre og bedre. Og så har jeg tænkt mig at spille turneringer over i sommerferien.


Mikkeline Bruun

Foto: Jesper Gynther

13 år. Bor i Snogebæk og går på Sydbornholms Privatskole. Bruun-familien tæller også tvillingesøsteren Mirah, storebror Malthe på 16 år, lillebror Marcus på syv år samt far og mor (Peter og Pernille).

Peter spiller også selv tennis, når han har fri fra arbejde (har skiftende vagter), men mest af alt som træning med børnene. Der er Pernille mere regelmæssig i sin træning.

Udover sjællandsmesterskabet har Mikkeline desuden i vinters hevet titler hjem i forskellige skumturneringer på Sjælland og Københavnsområdet, hvilket søsteren Mirah også har gjort.