Mathias Christiansen er videre til VM-kvartfinalen
Mathias Christiansen og Alexandra Bøje tabte deres egen kamp, men Danmark vandt alligevel holdkampen mod Rusland og er nu videre til kvartfinalen til VM for blandede hold. Arkivfoto: Ole Mik

BADMINTON | FINLAND
27. SEP 2021 • 22:05
Af: Ritzau/Jesper Gynther

Mathias Christiansen er videre til VM-kvartfinalen

To kampe, to sejre.

VM for blandede hold - Sudirman Cup - er startet noget nær ideelt for Danmarks badmintonlandshold, som blandt andet har bornholmske Mathias Christiansen i truppen.

Søndag blev Canada besejret, og mandag blev Rusland så slået. Dermed er Danmark inden sin sidste gruppekamp mod Indonesien sikker på at gå videre til kvartfinalen.

– Det var det, vi startede med at have som målsætning, så det er dejligt, siger Danmarks cheflandstræner, Kenneth Jonassen, på Badminton Danmarks hjemmeside.

– Nu skal vi have en status over, hvordan folk har det, og så begynder vi at lægge en plan for at have de bedste muligheder for at slå Indonesien. Vi kommer til at tænke strategisk.

Mia Blichfeldt sikrede Danmark sejren over Rusland, da hun i dagens fjerde kamp vandt sin damesingle over Evgeniya Kosetskaya.

Der spilles bedst af fem kampe ved Sudirman Cup, og Blichfeldts sejr gjorde, at Danmark kom op på tre sejre mod russerne. Danmark endte med at vinde 4-1 i kampe.

Mathias Christiansen tabte

Danskerne fik ellers ikke en god start mod Rusland, da allingeboen Mathias Christiansen og Alexandra Bøje tabte deres mixeddouble. Men Viktor Axelsen, der spillede sin første kamp siden OL-triumfen i Tokyo, fik udlignet til 1-1 i kampe med en overlegen sejr i sin herresingle.

– Det var dejligt at være tilbage i spotlightet på banen. Det har været nogle begivenhedsrige måneder efter OL, men at være her og repræsentere Danmark er dejligt, siger Axelsen efter sin kamp.

Den danske badmintonstjerne er efter OL flyttet fra Danmark til Dubai, blandt andet i håb om at kunne optimere sin træning.

Efter Axelsen havde været på banen, blev det til en lidt overraskende sejr for Anders Skaarup Rasmussen og Frederik Søgaard i herredouble. Duoen spiller ikke normalt sammen, men er sat sammen ved Sudirman Cup, fordi Skaarups sædvanlige makker, Kim Astrup, måtte melde afbud til turneringen.

Danskerne stod over for de tidligere All England-vindere Ivan Sozonov og Vladimir Ivanov, men selv om Skaarup og Søgaard altså ikke er vant til at arbejde sammen på banen, blev det til en sejr i to tætte sæt.

Derefter havde Mia Blichfeldt mulighed for at sikre den danske sejr i damesingle, og den greb hun. Blichfeldt måtte dog tage tre sæt i brug for at slå Evgeniya Kosetskaya.

I den sidste kamp var det kun størrelsen på Danmarks sejr, der var i spil. Her stod Sara Thygesen og Maiken Fruergaard over for Alina Davletova og Ekaterina Malkova. Det endte med sikker sejr til danskerne i to sæt.

Danmark møder Indonesien onsdag.Flere nyheder