Mads Petersen måtte se sig slået i Paris

Mads Petersen måtte se sig slået i Paris
Mads Petersen forsvarede de danske farver for andet år i træk. Foto: Peter Stenaa
NOTITS | 28. JAN 2023 • 18:37
Jesper Gynther
Journalist
NOTITS
28. JAN 2023 • 18:37

Den bornholmske travkusk Mads Petersen måtte nøjes med en sekundær placering, da han lørdag for andet år i træk repræsenterede Danmark ved det store løb Coupe d'Europe des Amateurs, hvor de bedste amatørkuske fra flere lande i Europa er med.

Løbet blev afviklet på den berømte bane Hippodrome de Vincennes, som er en kæmpe hestevæddeløbsbane i Paris i Frankrig. Sidste år blev Mads Petersen nummer tre efter et meget tæt opløb mellem de bedste, men helt så gik det ikke denne gang.

Den 29-årige bornholmer fik ifølge travet.dk ellers en fornuftig start i dagens løb med hesten Fakir De Gesvres. Mads Petersen forsøgte sig mod spidsen, men blev overhalet af Good Friday og Express Lady. Før sidste sving forsøgte Mads Petersen at søge mod inderbanen, men kræfterne slap op. Takket være en flot afslutning blev det Flash De Celland med Johann Preining JR i sulkyen, som vandt. Han vandt også løbet i 2020.

Mads Petersen endte på syvendepladsen.

Forholdene i Paris er noget større, end hvad Mads Petersen er vant til på Bornholm. Foto: Peter Stenaa

Overtaget Staldbussen

Mads Petersen fik lov til at repræsentere Danmark i løbet, fordi han sidste år blev den mest sejrende amatørkusk, hvilket han også blev året inden.

Coupe d'Europe des Amateurs er ikke det eneste løb, som blev afviklet på den berømte bane. Hovedeventet er Prix d'Ameriquløbet, der betragtes som verdens største og hårdeste travløb.

Ifølge travet.dk vendte Mads Petersen tilbage til Bornholm i 2019, efter at han i seks år havde arbejdet som jockey og staldmand hos træner Flemming Jensen i Nordjylland.

Mads Petersen er til daglig beslagsmed, og dertil kommer, at han sidste år overtog den kendte travudstyrsbutik Staldbussen, som er lidt af en institution i bornholmsk travsport.