Landsholdsatleter kom hurtigst i mål

Landsholdsatleter kom hurtigst i mål
Mesteren fra 2013, Abdi Ulad, var hurtigst på mandagens etape. Foto: Etape Bornholm
NOTITS | ABONNENT | 25. JUL 2022 • 19:32
Jesper Gynther
Journalist
NOTITS | ABONNENT
25. JUL 2022 • 19:32

Mandag blev Etape Bornholm skudt i gang i Hasle, og Abdi Ulad fra Slagelse blev hurtigste mand, og Alberte Kjær Pedersen fra Aarhus hurtigste kvinde. Begge bruger etapeløbet til at pudse formen af op til EM om tre uger.

Årets Etape Bornholm byder på et gensyn med Abdi Ulad, som vandt løbet i 2013 og blev nummer to i 2015. Nu deltager han for tredje gang, og noget tyder på, at han igen kommer til at kæmpe med om den samlede sejr.

Mandag satte han hurtigste tid, da han var 30 minutter og to sekunder om at gennemføre den 10 kilometer lange rute med start og mål i Hasle. 

– Jeg synes, det gik, som det skulle. Jeg havde håbet på at løbe under 30 minutter, men det lykkedes ikke. Men en sejr kan jeg jo ikke klage over, så det er jo en perfekt start, kan man sige. 

Det er syv år siden, han senest deltog i løbet, men han har været her på ferie og også på træningslejr, og han lægger ikke skjul på, at Bornholm har en speciel plads i hans hjerte.

– Første gang jeg var her på Bornholm, var jeg slet ikke løber. Jeg var her med efterskolen tilbage i 2008, hvor vi var på cykeltur, og jeg syntes, det var fantastisk terræn og smukke omgivelser. Bornholm tilbyder noget andet, end hvad man kan få i resten af Danmark. Det er mere rå natur, og det er et samlingspunkt for alle os danskere. Man kan godt sige, at det er ligesom at rejse sydpå, siger han.

Han er dog ikke kun kommet for at hygge sig. Om tre uger skal han deltage i EM i maratonløb, og han bruger Etape Bornholm til at pudse formen af.

– Jeg er maratonløber, så jeg er rimelig overrasket over, at det gik så godt i dag, fordi mine ben er rimelig tunge, især når jeg træner de store mængder, som jeg gør nu. Jeg er rimelig pressset, for jeg prøver desperat at toppe inden for tre uger, så det er også en måde at bruge Etape Bornholm til at komme i bedre form.

– Hvis der ikke er nogen, der løber ved siden af mig, så er der i hvert fald noget terræn, som får en til at smile til stjernerne af glædessmerter. Etape Bornholm har bare en plads i mit løbeliv og vil altid være et sted, hvor jeg vil komme og nyde min ferie eller løbe, siger han.

Landsholdstriatleten Alberte Kjær Pedersen har tænkt sig at løbe to af etaperne. Foto: Jesper Gynther

Triatlonatlet hurtigst hos kvinderne

Hurtigste kvinde blev 24-årige Alberte Kjær Pedersen fra Aarhus, som kom i mål i tiden 34:36. Hun bruger også Etape Bornholm til at pudse formen af, for hun skal deltage i EM i triatlon om tre uger.

– For ikke at blive skadet, har jeg lovet min landstræner at løbe det som tempotur og så kun løbe to af dem, for jeg er slet ikke vant til at løbe hver dag, siger hun og fortæller, at hun også vil løbe etapen på torsdag på Hammerknuden, da hun synes, den lyder megafed. 

Mandagens etape var mere flad, end den som venter på torsdag, men alligevel blev hun presset undervejs.

– Jeg havde godt med overskud hele vejen rundt, men ved kilometer syv begyndte det godt nok at nive lidt. Det var også rimelig lummert, vil jeg sige, men det var fedt, at der var så mange publikummer, som heppede og god stemning og en masse løbere og godt vejr, siger hun.

Det var samtidig hendes første løbetur nogensinde på Bornholm.

– Jeg har løbet rigtig mange motionsløb, da jeg var yngre, og så har jeg egentlig altid gerne villet løbe Etape Bornholm, men det har ikke passet med familieferie.

– Men i år passede det med, at min kæreste og jeg kunne tage af sted, og så ville han godt løbe Etape Bornholm, og så tænkte jeg, at jeg også gerne ville løbe nogle af etaperne. Og så tænker jeg bare at nyde det og have en god oplevelse.

Se alle resultater på sportstiming.dk