Klara vinder DM-sølv på 5 km

Klara vinder DM-sølv på 5 km
NOTITS | 22. JUN 2024 • 18:25
Jesper Gynther
Journalist
NOTITS
22. JUN 2024 • 18:25

Den bornholmske løber Klara Hansen løb i dag i mål som Danmarks næsthurtigste kvinde ved U23 DM på fem kilometer landevej i Herning.

Midt i Herning by skulle løberne ud på en 1250 meter rundstrækning, hvor målstregen skulle passeres fire gange. Klara Hansen var på forhånd i tvivl om, hvorvidt det ville blive hendes dag, da optakten ikke var den bedste.

– Jeg synes, jeg havde trætte ben oven på den lange bustur fra København til Herning, og jeg følte mig tung under opvarmningen. Jeg synes også de mange sving var hårde - særligt for en høj løber som mig, fortæller hun.

Hun fik ny energi af den fede stemning på ruten, og så handlede det til sidst om at få så god en placering som muligt.

– Jeg havde et hårdt spurtopgør til sidst med Katrine Risvig (bronzevinder), som jeg heldigvis vandt. Desværre var det ikke muligt for mig at nå Emilie (guldvinder) som lå cirka 50 meter foran mig, fortæller Klara Hansen, som i det samlede elitefelt for kvinder blev nummer 7.

Flytter til USA

Klara Hansen løber i dag for Sparta's elitehold, Team R, men snart venter der nye udfordringer for den unge bornholmer. Til august flytter hun til USA for at løbe og studere på Amherst University, Massachusetts.

– Hun har fået et fuldt scholarship (alt betalt - kost, logi, bøger, forsikring, løbetøj, lommepenge, fysioterapeut mv.). Det glæder hun sig utroligt meget til, fortæller hendes far, Teddy Hansen.