Ingen bornholmer har løbet hurtigere end Jetset Onion

Ingen bornholmer har løbet hurtigere end Jetset Onion
Jetset Onion er den hurtigste bornholmsk opdrættede hest nogensinde efter tirsdagens løb i Malmö. Kenn Christoffersen (billedet) havde i rekordløbet overladt tømmerne til sønnen Ulrik. Foto: Torben Ager, travfotobornholm.dk
NYHED | ABONNENT | 18. MAJ 2022 • 07:30
Kjeld Lundbæk
Journalist
NYHED | ABONNENT
18. MAJ 2022 • 07:30

Jetset Onion forbedrede sin fars næsten 20 år gamle rekord med en tiendedel sekund


Lise Henriksen-opdrættede Jetset Onion skrev sig tirsdag aften ind i historien som den hurtigste bornholmske travhest nogensinde, da den niårige vallak på Jägersro-banen i Malmö besatte fjerdepladsen i et løb over 1.640 meter i kilometertiden 1.12,3.

Jetset Onion, der blev kørt af Ulrik Christoffersen, forbedrede dermed sin far, Return Onions næsten 20 år gamle rekord på 1.12,4.

Jetset Onion var en af de mindst tippede heste i 6. løb og lå da også i lang tid parkeret i den tunge af feltet. Men hestens store styrke er afslutningen, og ude i sporene åd den store, stærke bornholmer sig på de sidste 150 meter forbi en håndfuld af de foranliggende konkurrenter.

Fjerdepladsen blev belønnet med 6.800 svenske kroner.

Tre af staldkammeraterne fra Stald Like – East End, No Go og Cash For Dash – var også med på turen til Malmö, og med en syvendeplads til East End, kørt af Ken Ecce, kunne Østerlars-stalden drage hjem med en samlet præmiesum på 12.800 svenske kroner. No Go og Cash For Dash fik hver 1.500 svenske kroner for blot at gennemføre.

I tirsdagens 1. løb tjente Mads Petersen 5.000 svenske kroner for en sjetteplads i vognen bag Foxie Hill. Foxie Hill tog en klar føring fra løbets start, men over 2.140 meter rakte kræfterne ikke, og på den sidste halve baneomgang måtte Mads Petersen se sig passeret af fem af de bagfra kommende konkurrenter.

Frank Mikkelsen var uheldig med Capture, der galoperede fra start og derefter fik svært ved at avancere fra et inderbanespor i den tunge ende af feltet. Capture endte da også lige uden for præmierækken og måtte nøjes med en trøstpræmie på 1.500 svenske kroner. Samme skæbne led Mikkelsens egen hest, Gunvor Silk, i 2. løb.