'Ikke mange bliver efter træning og får en øl'

'Ikke mange bliver efter træning og får en øl'
Peter Jørgensen.
| ABONNENT | 6. FEB 2021 • 10:43
Af:
Jespr Gynther og Berit Hvassum
foto
| ABONNENT
6. FEB 2021 • 10:43

IDRÆT

Halinspektør Peter Jørgensen har et nærmest livslangt forhold til Nexøhallen. Hans far var med til at pudse hallens udvendige vægge, da den blev bygget, og siden brugte Peter Jørgensen selv meget tid i hallen som idrætsudøver. Blandt andet husker han, at han spillede en del kampe i hallen, da han var med til at vinde bornholmsmesterskaberne i håndbold i 1977.

Derfor var det også nærliggende for ham at blive halsinspektør i 1996, også selvom han før det udelukkende havde arbejdet som smed, fisker og i tax free på Bornholmstrafikken.

– Jeg har jo altid dyrket sport her, og vores børn har altid dyrket sport her. Vi er en lidt sportsgal familie, siger Peter Jørgensen, som indtil 2012 også forpagtede hallens cafeteria sammen med sin hustru Marie, som nu er gået på pension.

– Det var godt nok en fed tid, siger han og husker tilbage på en epoke, hvor udøverne i hallen altid kom op i cafeteriet og hyggede sig efter træning.

– Især spillerne fra håndboldklubberne i Svaneke og Bodilsker sad jo i hallen til langt ud på aftenen og fik en øl efter træning. Det gjorde badminton også. Det var en helt anden kultur. Og i weekenderne havde vi jo også voksenstævner, siger han.

Møgtrist udvikling

Situationen i dag er dog noget anderledes.

– At der er nogle, der bliver efter træning, det har man jo ikke mere. Det er bare blevet helt anderledes, siger Peter Jørgensen, som nu ofte oplever, at folk tager direkte hjem efter træning, også uden at tage et bad. Og det skete også før coronasituationen.

– Det er da møgtrist. Men sådan er udviklingen, og sådan har udviklingen gået længe. I de 16 år vi drev cafeteriet, der havde vi åbent hver dag. Selvfølgelig var det begyndt at afmatte lidt allerede dengang, men nu er der slet ikke nogen håndboldhold tilbage, og det var ligesom primært dem, der var sociale, siger han.

– Det har også forandret sig aldersmæssigt med dem, der træner. Der er ikke mange på 25-30 år, der træner indendørs. De har deres egen sport, de går i fitness, de løber. Der er jo en grund til, at Viking Atletik lige pludselig er så stor. Det der holdsport, det er der ikke så meget af.

Laver nostalgisk mandagsmad

Måske på grund af nostalgi har Peter Jørgensen besluttet at lave en uges ret i cafeteriet, som han kalder mandagsmad. Resten af ugens dage har cafeteriet lukket, mens et cateringfirma nu forpagter festlokalet, som kan bookes til fester.

– Vi har lavet mandagsmaden for at prøve at se, om folk har lyst til at blive lidt. Og der har vi jo også folk i cafeteriet, der sidder og hygger. Men ellers har folk selv en vand med. Og jeg holder heller ikke åbent alle de andre dage, for det kan ikke betale sig. Jeg kan jo ikke holde åbent for at sælge for ti kroner, siger han og forklarer, at han ikke længere personligt forpagter hallens cafeteria, men at han i sin egenskab af halinspektør kan beslutte at åbne for cafeteriet.

Her under nedlukningen er cafeteriet dog selvfølgelig lukket.