I skjorte og slips: Det er prestigefyldt at dyrke sporten

I skjorte og slips: Det er prestigefyldt at dyrke sporten
Da skoleeleverne skulle slutte af med en turnering, troppede badmintontræner Philip Fagralid op i skjorte og slips for at illustrere turneringslederrollen, samt at der er visse normer og traditioner i badmintonsporten. Eksempelvis at man giver hånd og ikke råber modstanderen i ansigtet, da badminton er en gentleman-sport. Foto: DGI Badminton Bornholm
NOTITS | 26. APR 2023 • 15:30
Jesper Gynther
Journalist
NOTITS
26. APR 2023 • 15:30

En velklædt trænerkonsulent fra DGI Badminton Bornholm har besøgt en lang række af øens skoler for at give eleverne et indblik i sportsgrenen, som er kendt for at være en gentleman-sport med normer og traditioner.

DGI Bornholms ansættelse af den erfarne badmintontræner Philip Fagralid har givet mulighed for en masse aktiviteter, der er med til at fremme badmintonsporten på øen.

Et af initiativerne har været at møde eventuelt kommende badmintonspillere, der hvor de er, nemlig i skolen.

Philip har netop afsluttet projektet "Badminton i Skolen" - et forløb, hvor otte forskellige skoler har haft trænerkonsulenten på besøg. Derudover har han været forbi Campus samt arrangeret badmintontræf for flere af øen 3. klasser.

”Badminton i Skolen” klæder idrætslærere bedre på til at undervise i ketsjersport, samt træner elevernes koordinationsevne, som styrker indlæringen. Eleverne har gennem tre lektioner trænet op til at kunne spille en turnering den sidste dag.

Da turneringslederen i badminton oftest har pænt tøj på, er Philip selvfølgelig også troppet op i pænt tøj for at understrege, at badminton er den smukkeste sport, og det er prestigefyldt at dyrke sport og leve op til kodekset.

Dog har legen med fjerbolden været det væsentligste i projektet.

– Vi ved vel alle, at en bold kan få tæt på alle til at lege. Derfor har jeg lagt vægt på at give plads til at blive fascineret af bold og ketsjer, og alt det fantastiske sporten kan, fortæller Philip Fagralid i en pressemeddelelse.

– Jeg har lagt fokus på, at det er sejt og prestigefyldt at dyrke sport, fordi vi skal overholde et kodeks og lære at samarbejde og indgå i en flok. Særligt i badminton, hvor vi er afhængige af hinanden, og hvor dreng/pige og ældre/yngre spiller med og mod hinanden. Netop dét gør badminton smukt, fortæller badmintontræneren.

Badmintonskole i sommerferien

Hvis eleverne har fået mod på mere badminton, kan de i sommerferien gå på badmintonskole i Aakirkebyhallerne.

Skolen bliver arrangeret af DGI Badminton Bornholm, og eleverne vil blandt andet blive trænet af Danmarks højest rangerende mixdoublepar, Mathias Christiansen fra Allinge og Alexandra Bøje fra Horsens, der netop har vundet Spain Masters.

Badmintonskolen afvikles 3.-5. juli klokken 9-14 alle dage, og der er plads til 42 spillere i aldersgruppen U11-U15, og som har niveau som enten B-, C- eller D-spillere.

Tilmelding sker efter "først til mølle princippet", hvorefter der laves venteliste.