Første sejr til Hej Hej Dull og flot gående Patricia Bo

Første sejr til Hej Hej Dull og flot gående Patricia Bo
Team Dullerne kunne med god grund juble over Hej Hej Dulls første karrieresejr i tirsdagens 1. løb. Foto: Torben Ager
NYHED | ABONNENT | 13. SEP 2022 • 20:50
Kjeld Lundbæk
Journalist
NYHED | ABONNENT
13. SEP 2022 • 20:50

To debutanter viste overbevisende kørsel i sæsonens næstsidste tirsdagstrav

En debutant trådte ind på scenen med en overlegen sejr i 1. løb, da der tirsdag aften blev budt på aftentrav for næstsidste gang i denne sæson. Team Dullernes Hej Hej Dull, trænet af Jørgen Petersen og kørt af Mads Petersen, førte fra start til mål og var aldrig truet bagfra på sin vej frem mod målstregen.

Tre af de fire heste i forreste volte var debutanter, og da både Go On Hjortshøj/Niels Kr. Hansen og Honey Dream/Jonas Jönsson meget tidligt galopperede, var det nemt for Hej Hej Dull at tage føringen foran Myresjøs Rune/Sune Hansen. Den stilling holdt hele vejen hjem, mens Galant Day/Michael Skovmose trods 40 meters tillæg løb ind på tredjepladsen.

Citation Star udgik

Det første løb i V5-spillet blev forsinket, da en uregerlig Citation Star ikke ville samme vej som kusken, Micki Kofod-Mortensen. Heldigvis løb den ikke løbsk, men Micki Kofod-Mortensen valgte klogt at slette sin hest i 2. løb.

I et reduceret felt med kun seks heste galopperede C M P On Track/Filippa Granild, og så var vejen banet for en tidlig føring til favoritten Rita Roc/Laura Pedersen. Først på den sidste langside begyndte Charddonay/Johnny Jessen og Diana Østervang/Jonas Mikkelsen at røre på sig i næste geled. Diana Østervang holdt en god fart i tredje spor og nåede også lige akkurat forbi den førende Rita Roc på målstregen. Rita Roc holdt andenpladsen foran Chardonnay.

Med sejren udbyggede Jonas Mikkelsen sin føring i Staldbussens Ungdomsserie før sidste afdeling i oktober måned.

Suveræn Patricia Bo

Også i kampen om Anlægsgartners Anders Munchs Ærespræmie blev det til en overlegen start til mål-sejr for en dagens mange banedebutanter, Stald Guldkystens Patricia Bo, der med tirsdagens præstation i hænderne på gæstekusken Niels Kr. Hansen meldte sig på banen som den store favorit til 3 års-mesterskabet lørdag den 1. oktober. Resten af feltet havde mindst ét år mere på bagen.

– Jeg har det ikke så godt med at stå på sidelinjen, men det her var dejligt at se, bemærkede Patricia Bos normale kusk, den karantæneramte John Gommans, efter løbet.

I 4. løb om Louisekroens Ærespræmie afløste Niels Kr. Hansen også John Gommans i vognen bag spidshesten Tvingens King, der efter en længere pause fra vindercirklen førte fra start til mål. En anden af favoritterne, Foxie Hill/Mads Petersen, startede fra det lukkede inderspor og måtte næsten hele vejen ned bag om feltet for at få fart i hjulene. Det rakte ikke til sejr denne gang, hvor Foxie Hill efter en tæt opløbskamp måtte nøjes med tredjepladsen. Stefan Lind-Holm kørte Fromajacktoaking ind på andenpladsen.

Brad Pitt/Torben Dahl Pedersen lagde ud i 15,9-tempo på de første 1000 meter i 5. løb og var på et tidspunkt 30-40 meter foran favoritten For Life/Martin Sjøholm Jensen. Sidstnævnte åd sig dog langsomt ind på den førende, og på vej op mod målstregen var der ikke mere krudt i Brad Pitt. For Life vandt sæsonens femte sejr, mens Brad Pitt måtte tage til takke med andenpladsen foran Fenwick/Frank Mikkelsen.

 

Patricia Bo fik en overbevisende banedebut med gæstekusken Niels Kr. Hansen i sulkyen. Foto: Torben Ager