Fodboldtalenter skal have ny træner

Fodboldtalenter skal have ny træner
Kim Thygesen er udover at være fodboldtræner også kendt for at være idemanden bag flagdagen for Danmarks udsendte, som er blevet fejret siden 2009. Kim Thygesen er selv overkonstabel af 1. grad og har været udsendt til Afghanistan. Han har også arrangeret flere løb på Bornholm, hvor overskuddet fra billetsalget går til organisationen Veterans And Their Families. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen
| 9. MAR 2021 • 16:58
Jesper Gynther
Journalist

9. MAR 2021 • 16:58

FODBOLD

Efter halvandet års tid ved roret stopper Kim Thygesen som træner for Elite Bornholms U16-drengehold.

“Jeg er desværre kommet i den situation, at jeg er nødsaget til at måtte stoppe grundet personlige årsager”, skriver han i et opslag på holdets facebookside, hvor han samtidig takker spillerne for mange gode stunder sammen.

“Det har været en rigtig dejlig oplevelse at træne jer alle sammen, da I alle besidder rigtig mange gode og vigtige kvaliteter, der vil gøre jer alle til dygtige fodboldspillere. Bliv ved med at bygge på og husk, at ønsker man at blive bedre, må man også gøre de ting, som er knap så sjove”, skriver han.

Holder pause fra trænergerningen

Kim Thygesen fortæller desuden i opslaget, at han håber på et gensyn med spillerne engang i fremtiden.

“Jeg glæder mig til at følge jer fremover og forhåbenligt få lov til at træne nogen af jer igen ude på de bornholmske træningsbaner. Det har været en kæmpe fornøjelse for mig at lære jer alle sammen at kende og gå nu ud til alle kampe og give den gas fremover, for jeg ved, at I alle minimum har tre gear mere at give af. Tak for denne gang, vi ses forhåbenligt snart igen” skriver han.

Bornholms Tidende har talt med Kim Thygesen, som ikke ønsker at uddybe, hvorfor han har valgt at stoppe som træner.

– Jeg holder lige en pause nu, og så håber jeg da, at jeg får en mulighed igen (for at træne et hold, red.), når jeg lige har fået noget ro, siger han til Tidende.

Leder efter afløser

Med Kim Thygesens afgang skal der findes en afløser, og det er man nu gået i gang med hos det udvalg, der står bag Elite Bornholm. Det fortæller udvalgsmedlem Kim Andersen fra Viking Fodbold.

– Vi er i gang med at finde en afløser meget hurtigt, og jeg har da også en tro på, at det kan lykkes, men mere kan jeg ikke sige lige nu, fortæller han til Tidende.

Selvom der ikke er fundet en permanent afløser endnu, vil Elite Bornholms U16-hold som planlangt afvikle sit træningspas tirsdag. Her bliver det Brian Thorsen fra Knudsker Fodbold, som står for træningen, oplyses det på holdets facebookside.