Bornholmer er med i TV2-program: Hjælper dreng med dværgvækst med at spille bordtennis

Bornholmer er med i TV2-program: Hjælper dreng med dværgvækst med at spille bordtennis
Nicoline er med i projektet Rising Stars, hvor hun er bordtennistræner for børn og unge med funktionsnedsættelse. Hun er blandt andet træner for Hjalte, en 13-årig dreng med dværgvækst, som i øjeblikket medvirker i TV2's program 'De sjældne danskere'. Screendump fra TV2 Play
| ABONNENT | 18. MAR 2021 • 21:11
Jesper Gynther
Journalist
| ABONNENT
18. MAR 2021 • 21:11

BORDTENNIS

Selvom Nicoline Koefoed fra Hasle, der er tidligere ungdoms- og seniorlandsholdsspiller, holdt en pause fra selv at spille bordtennis fra 2018 til 2020, forlod hun ikke sporten fuldstændig.

I stedet for selv at spille med battet valgte hun nemlig at blive bordtennistræner for børn og unge med funktionsnedsættelse, og det er hun også stadigvæk i dag.

Hun er blandt andet træner for Hjalte, som er en 13-årig dreng med dværgvækst, og måske har nogle af jer læsere hørt om dette, for både Nicoline og Hjalte medvirker i øjeblikket i en tv-serie på TV2 med titlen 'De sjældne danskere'.

Det frivillige arbejde er noget, som betyder rigtig meget for hende, da det er fantastisk at kunne se børnenes glæde, når de prøver kræfter med bordtennis, fortæller Nicoline Koefoed.

– Jeg synes, det er helt vildt fedt. Det er godt stadigvæk at kunne have noget med sporten at gøre og kunne lære fra sig – og at det så er med paraspillere, det, synes jeg bare, er et ekstra plus. Det er dejligt at kunne hjælpe nogle børn, som har det svært i deres hverdag, fordi de måske ikke lige kan være med til at spille fodbold på samme vilkår som de andre i frikvarteret eller være med til andre sportsgrene.

– Det er megafedt at kunne give dem en mulighed for at rykke sig i en sport og se, at de også kan blive gode til noget, og at de kan være sammen med andre, der også har fysiske udfordringer – og så er det bare fantastisk at kunne se deres glæde for bordtennis, siger hun.

Startede med nul spillere

Nicoline Koefoed har været træner for paraspillere siden sommeren 2018, hvor hun flyttede tilbage til Danmark for at studere på CBS efter tre år på et svensk idrætsgymnasium.

Hun blev spurgt, om hun ville være med til at træne parasportsudøvere af hendes tidligere ungdomslandsholdstræner Christoffer Petersen, som netop havde skiftet job fra Dansk Bordtennisunion til Parasport Danmark.

– Han spurgte mig, nu hvor jeg kom tilbage til Danmark, om det ikke kunne være fedt at lave sådan et projekt. Så jeg har været med fra starten af, lige fra vi havde nul spillere, og til at vi fandt én, og at vi så byggede holdet op. Og nu er vi 12-15 børn i alderen 9 til 15 år, siger hun og forklarer, at træningerne foregår i Idrættens Hus i Brøndby.

Hædret med flot pris

Projektet med at lære børn og unge med funktionsnedsættelse at spille bordtennis bærer titlen ‘Rising Stars’, og projektet har på det seneste høstet stor anerkendelse. Rising Stars blev nemlig hædret med Kulturministerens Parasportspris 2020 ved DR’s sportsgalla ‘Sport 2020’, der blev sendt i fjernsynet i starten af januar.

Nicoline Koefoed er en smule ked af, at de ikke kunne modtage prisen fysisk i selve showet på grund af coronarestriktionerne, men er selvfølgelig meget beæret over den store ros, som hun og de andre frivillige har fået for at hjælpe eksempelvis Hjalte med at lære at spille bordtennis.

– Det er jo megafedt, at man ligesom bliver anerkendt for det kæmpe projekt og de mange timer, man lægger i det. Jeg håber også, det har givet noget inspiration til nogle andre sportsgrene, som kan lave lignende projekter med paraspillere, og at man måske får øjnene op for, at der faktisk ikke skal helt vildt meget til, før det kan lade sig gøre, siger hun.

– Så det er fedt. Og så har vi jo fået en pokal, og vi glæder os til, at vi skal fejre det med champagne og en middag, når restauranterne åbner igen.

Træning har været på pause

Nicoline Koefoed fortæller desuden, at træningen med paraspillerne har ligget stille de seneste måneder grundet coronarestriktionerne, men at man nu så småt er startet op igen.

– Siden udendørsidræt startede op i sidste uge, har vi startet op med noget udendørsaktiviteter. Ikke bordtennis som sådan, det er lidt svært med vind og så videre. Men vi laver nogle udendørsaktiviteter med boldspil, som gør det muligt for børnene at kunne lave noget socialt sammen, og de er rigtig glade for at kunne se hinanden igen på en ugentlig basis, siger hun.