Bornholmer blev kåret som en af de bedste i landskamp

Bornholmer blev kåret som en af de bedste i landskamp
I alt var der 65 bornholmere forbi Nisseringen i løbet af weekenden, når man tæller kørere, flagposter, mekanikere og heppekor med. Christina Steinlein ses her med landsholdsmedalje i hånden som bevis på, at hun var blandt de 10 bedste danskere i landskampen. Privatfoto
FOLKERACE | NÆSTVED | ABONNENT | 7. SEP 2021 • 16:21
Jesper Gynther
Journalist
FOLKERACE | NÆSTVED | ABONNENT
7. SEP 2021 • 16:21

Christina Steinlein var tæt på at give op på grund af motorproblemer, men endte alligevel med at komme på podiet, da der i weekenden blev kørt folkeracelandskamp mellem Danmark og Sverige

I weekenden blev den årlige landskamp i folkerace mellem Danmark og Sverige kørt på Nisseringen ved Næstved, og Bornholms Motor Sport stillede op med ni kørere, som alle kæmpede bravt for at sikre en dansk sejr.

Det bedste bornholmske resultat stod Christina Steinlein for, da hun kørte en tredjeplads hjem i damernes A-finale. Dermed skulle hun en tur på podiet, hvor hun fik pokalblomster, 1500 kroner samt landsholdsmedalje for at være blandt de 10 bedste danskere.

Det fremgår af en pressemeddelelse.

Christina Steinlein stod for det bedste bornholmske resultat med en tredjeplads i damernes A-finale. Privatfoto

Påkørsler førte til vildt drama

Det var ellers ikke en let vej til A-finalen for Christina Steinlein. I lørdagens to indledende heats trak hendes Golf ikke så godt, så der skulle kæmpes en del og geares op og ned. I lørdagens tredje heat blev hun efter start skubbet rundt, og i næste sving blev hun ramt igen, hvilket betød, at hele bagenden på bilen blev trykket sammen.

Alligevel lykkedes det hende at kæmpe sig ind på en andenplads i heatet, men det nåede hun nærmest ikke at glæde sig over, for lige over målstregen gav motoren op – den var død og skulle udskiftes, hvis hun skulle køre mere race denne weekend.

Heldigvis var der et par venlige sjællandske folkeracere, som kørte hjem og hentede en ny motor, og så gik det bornholmske mekanikerhold i gang med at gøre Christina Steinleins bil klar til søndagens heats. Fire mænd arbejdede i motorrummet, mens to mænd stod bagved bilen for at rette den meget ramponerede bagende ud.

Da klokken var 22.55 sad motoren i, og teamet nåede lige at starte den op, inden der skulle være ro på pladsen klokken 23.

Brian Borgen, Torben Larsen, Tobias Larsen, Mathias Steinlein og Oliver Jensen skifter motor på Christina Steinleins Golf, som var hårdt medtaget efter lørdagens indledende heats. Privatfoto

Næste morgen klokken 6.30 blev arbejdet genoptaget. Det viste sig, at servopumpen havde taget skade, så den blev også lige skiftet, inden der blev hastet til de to træningsrunder.

Ved udkørslen lød den nye motor dog frygteligt. Der var noget helt galt, og nu måtte teamet stille sig selv spørgsmålet: Skulle man forsøge at reparere bilen yderligere, eller skulle der meldes fra til søndagens heats, hvilket ville betyde, at hele aftenens hårde arbejde var spildt?

Teamet satsede på den første mulighed og farede på motoren, da der var 40 minutter til start. Det viste sig, at oliepumpen var gået i stykker, så der var kørt træning uden olie. Bundkar og oliepumpe blev derfor taget fra den anden motor, og der blev startet op. Desværre var der stadig en mislyd, og i det samme blev der kaldt til start.

Christina Steinlein var slukøret på vej for at melde fra til start, da hun bliver beordret ind i bilen. Bilen stod stadig på dunkraft, og mekanikerne lå stadig under bilen for at sætte de sidste skruer fast, da sikkerhedsudstyret i hast blev spændt, og så var det ned og direkte ud på starten og håbe, at den nu virkede.

Det gjorde den heldigvis, og som nævnt formåede Christina Steinlein at køre sig på podiet i den hårdt medtagede bil.

Sådan så Christina Steinleins Golf ud, efter den var blevet påkørt af en Volvo for anden gang i samme heat. Privatfoto

Stor bornholmerlejr

De otte andre bornholmske folkeracere var alle mænd. Torben Larsen stod for det bedste resultat, da han som den eneste kvalificerede sig til C-finalen. Her kom han godt fra start, men mens der var kamp om placeringerne, knækker en drivaksel i en chikane, så bilen slår et sving – og i fuld fart og med et kæmpe brag hamrer han ret ind i et autoværn og drejer rundt om sig selv, og så var det løb kørt.

Torben havde heldigvis sikkerhedsudstyret i orden, så ud over at være lidt ør i hovedet, var han heldigvis ok. Men den stakkels Audi bliver nok ikke klar til at køre igen foreløbigt.

Torben Larsen efter sit møde med autoværnet i C-finalen. Privatfoto

De øvrige bornholmske deltagere i landskampen var Lars Andersen i sin Opel Vectra, Tobias Larsen i sin Saab, Mathias Steinlein i sin Seat, Oliver Jensen i sin Gento, Marco Jensen i sin Golf, Erik Hansen i sin Vectra og Henrik Andersen i en lånt Peugeot.

Derudover var der også tre bornholmske flagposter i form af Dan Jeppsen, Hans Peter Andersen og Sasja Hansen.

I alt var der 65 bornholmere forbi Nisseringen i løbet af weekenden, for der var også en del medlemmer fra Bornholms Motor Sport, som var mødt op for at agere heppekor for de bornholmske kørere.

– Det var en prangende bornholmerlejr, og ingen var i tvivl om, at bornholmerne var ankommet, fortæller Christina Steinlein i en pressemeddelelse.

Trods de gode oplevelser måtte bornholmerne se Sverige løbe med sejren i landskampen mod Danmark. Svenskerne vandt således med ét sølle point.

Næste gang de bornholmske folkeracere skal i aktion er den 18. september, hvor der er DM-afdeling.


Bornholmer deltog i budrunde

Her ses Lars Andersens bil, der blev solgt. Privatfoto

I folkerace kan der efter hvert løb bydes på alle de deltagende biler, og det blev der også gjort efter landskampen mod Sverige. I alt var der over 500 bud på biler, og heriblandt var der også et bud på en bornholmsk bil, og derfor måtte Lars Andersen overdrage sin Opel Vectra til en fremmed.

Indtil denne sæson havde bornholmerne ellers undgået at miste nogen biler i budrunderne, men det har ændret sig nu. Bornholmerne plejer også selv at lade være med at byde på andres biler, men det har ligeledes ændret sig. Som noget nyt var der nemlig også en bornholmsk kører, der havde budt på en andens bil og vandt den.

– Så vi var lidt underligt stemte i bornholmerlejren – både over, at der blev solgt en bil, men også at en af vores klubkammerater bød på en andens bil. Men sådan er gamet jo, fortæller Christina Steinlein i en pressemeddelelse.

 

Øvrige fotos fra bornholmernes deltagelse i landskampen

Erik Hansen, der kørte i sin sortgrønne Vectra, var desværre meget uheldig og punkterede flere gange i lørdagens indledende heats. Han fik to femtepladser og en sidsteplads. I søndagens første heat var han så uheldig at ramme et autoværn, så han måtte udgå, og han kom desværre ikke til start i det femte og sidste indledende heat før finalerne. Privatfoto

Henrik Andersen havde lånt en sort-orange Peugeot af en klubkammerat og lagde ud med en fjerdeplads, men efterfølgende havde han problemer med gearskiftet og måtte desværre udgå. Han sluttede lørdagens indledende heats med en femteplads. Privatfoto

I lørdagens indledende heats kæmpede Marco Jensen i sin rødsorte Golf, der også er en standardbil, mod de store superbiler. Han lagde ud med to fjerdepladser og sluttede førstedagen med en andenplads. Privatfoto