Bornholm deltager i boykot: 'Vi føler os fuldstændig kørt over'

Bornholm deltager i boykot: 'Vi føler os fuldstændig kørt over'
Lars Albæk har været mere til stede til bestyrelsesmøderne i DBU Bornholm end i DBU Bredde det seneste års tid. Her ses han til lokalunionens repræsentantskabsmøde den 9. februar. Arkivfoto: Jesper Gynther
NYHED | 3. MAR 2023 • 11:00
Jesper Gynther
Journalist
NYHED
3. MAR 2023 • 11:00

Det seneste års tid har lokalunionerne fra Bornholm, Lolland-Falster og København ikke deltaget i bestyrelsesmøder i DBU Bredde, som er en organisation for landets seks lokalunioner. De små lokalunioner føler sig nemlig trynet af de store.

Der er lige nu stor ballade i dansk breddefodbold.

Ekstra Bladet skriver fredag, at DBU København, Lolland-Falster og Bornholm ikke har deltaget på bestyrelsesmøderne det seneste år i DBU Bredde, og derfor har alle vigtige beslutningsprocesser ligget totalt underdrejet i dansk fodbold.

Det har Ekstra Bladet fået bekræftet af Lars Albæk, som er formand for DBU Bornholm:

– Når tre lokalunioner (DBU Bornholm, Lolland-Falster og København) ikke har deltaget i bestyrelsesmøderne, er det fordi vi føler os fuldstændig kørt over af de tre øvrige lokalunioner (DBU Jylland, Fyn og Sjælland), fortæller han til Ekstra Bladet.

Lars Albæk peger på, at de store lokalunioner sidste år trumfede et repræsentantskabsmøde igennem, selv om det egentlig ikke skulle afholdes efter lovene. Tidligere blev alle beslutninger ordnet i bestyrelsen, men pludselig blev repræsentantskabet brugt som en kamparena, og det har de små lokalunioner ikke villet finde sig i.

– Så ja, på den måde har vi boykottet bestyrelsesmøderne, forklarer Lars Albæk, som indtil sidste år selv var formand for DBU Bredde, men tabte kampen om formandsposten til Bent Clausen, der siden 2009 har været formand for DBU Jylland og siden 2014 været næstformand i DBU.

Vil fjerne formanden

Boykotningen af møderne har betydet, at bestyrelsen har været totalt handlingslammet og ikke beslutningsdygtig, da vedtægterne siger, at der skal være fire medlemmer af DBU Breddes bestyrelse, som stemmer for et forslag, før det kan vedtages.

Lars Albæk skal onsdag deltage i et møde i Aalborg, som DBU-formand Jesper Møller har indkaldt til, i håbet om at breddelederne kan finde hinanden.

– Jeg er optimistisk af natur, men jeg har ikke en forventning om, at vi lander en færdig aftale onsdag på mødet i Aalborg, hvor alle er enige om alt og bare skriver under, fortæller Lars Albæk til Ekstra Bladet.

Ifølge Ekstra Bladet vil Jesper Møller forsøge at løse stridighederne ved at fjerne Bent Clausen som formand for DBU Bredde. Det vil han gøre ved at indføre en regel om, at man ikke både kan være formand for DBU Jylland og DBU Bredde på samme tid.