Aakirkebyhallen fyldt med lykkelige håndboldspillere

Aakirkebyhallen fyldt med lykkelige håndboldspillere
Mira Kjøller Hansen er en af de lokale spillere, som var med til Granit Cup. Privatfoto
NOTITS | ABONNENT | 11. SEP 2022 • 17:04
Jesper Gynther
Journalist
NOTITS | ABONNENT
11. SEP 2022 • 17:04

Lørdag fik Aakirkebyhallen besøg af 56 håndboldspillere fra hele landet, som har det tilfælles, at de har et udviklingshandicap. 

Siden 2017 har der været en håndboldliga for udviklingshandicappede børn og unge. Den hedder Lykkeliga, og i weekenden var flere af spillerne fra ligaen på Bornholm for at spille håndbold.

Det skete i forbindelse med Granit Cup, som arrangeres af AaIF. Klubben fra Aakirkeby har selv et hold med spillere med udviklingshandicap, og de har set frem til stævnet.

– Vi er nødsaget til at rejse over til stævner, så det er super fedt, at nu er det sgu os, der får gæster på besøg i vores klub. Det betyder sindssygt meget, og spillerne har glædet sig helt vildt til det, fortæller Martin Byder fra AaIF.

AaIF's hold gør klar til kamp. Privatfoto

Der var i alt otte hold med i Granit Cup, og de spillede kampe klokken 10-14 på både kort og lang bane. Deltagerne var blandt andet fra Fyn, Aalborg, Sønderjyske, Køge, Amager og Thy, og aldersgruppen var fra seks år og til 23 år.

Der blev dog ikke kun spillet kampe. Om eftermiddagen var der en tur til Natur Bornholm for spillernes søskende, og om aftenen var 160 spillere og deres familier med til spisning og efterfølgende fest på et UV-oplyst dansegulv.

– Her kulminerer fællesskabstingen, og spillerne har jo også mødt hinanden til flere stævner nu, så de begynder at genkende hinanden og mødes på kryds og tværs af klubberne, siger Martin Byder, som takker de mange frivillige i AaIF.

– Vi er mange mennesker, der har stablet det på benene, og de skal have stor tak for frivilligheden.

De frivillige rydder op. Privatfoto

Om aftenen var der fest med UV-lys. Privatfoto