Tre gode råd til, hvordan du undgår sportsskader i hverdagen under din træning

HEALTH24.DK • GRATIS

Tre gode råd til, hvordan du undgår sportsskader i hverdagen under din træning

Vil du gerne have mere ud af din træning i hverdagen? Så er det vigtigt, at du undgår sportsskader. Skader kan sørge for, at du skal sidde på bænken længe, og skader kan være med til, at når du engang er helet skal starte forfra med din træning eller sport for at kunne nå de resultater, som du havde før skaden kom. Derfor er det vigtigt, at du sætter dig ind, hvordan du kan undgå sportsskader i hverdagen. Mangler du mere information omkring skader, fysioterapeuter hvis uheldet er ude eller anden form for vejledning omkring træning og diæt, så kan du læse mere på Health 24, hvor du kan finde læger, fysioteraputer, psykologer og meget mere.

Start langsomt med nye øvelser

Er du først lige begyndt at træne, eller har du fundet en ny øvelse, som du gerne vil i gang med, så er det vigtigt, at du starter langsomt op. Dette er for ikke at overbelaste de muskelgrupper, som du bruger under din træning, da dette kan give større skader, som tager lang tid om at hele. Når du starter langsomt op giver du din krop en mulighed for gradvist at vænne sig til belastningen og til øvelserne, hvilket gør, at du ikke så nemt får skader.

Overhold din hviletid

Når du træner, så er det vigtigt, at du overholder den hviletid, som der skal gå imellem de forskellige træningspas. Det er altså ikke en god ide, at du træner dine ben fire gange i ugen, da dette kan lede til en overbelastning. Vil du gerne have en form for motion hver eneste dag, så er det en god ide, at du finder forskellige træningsformer at gå til gennem ugen. På denne måde bevarer ud bevægelsen i din hverdagen, og du overbelaster ikke de forskellige muskelgrupper i din krop.

Vær opmærksom på dig selv, når du træner

Når du skal træne, så er det vigtigt, at du er opmærksom på, om du laver øvelsen korrekt. Dette er for at undgå, at du får skader ved eventuelle forkerte vrid eller måske en for skæv vinkel til dine øvelser. Når du holder øje med dig selv, så er det vigtigt, at du tager dig tiden til at lave øvelsen. Det er på denne måde, at du sikrer dig, at den er lavet korrekt. Dette er hårdere for kroppe, men det er en god måde at undgå skader. Når du skal lave dine øvelser, så kan det være en god ide at have en træningspartner med. Dette er en, som kigger på dig, mens du laver dine øvelser, som siger til, hvis du gør noget forkert. Dette er meget effektivt, og det kan spare dig for mange smerte, skulle du gøre en øvelse forkert. Ellers kan du tage kontakt til fitnesscenteret, da de hellere end gerne vil give råd og vejledning omkring, hvordan du skal lave de forskellige øvelser.

66-årig testet positiv for cannabis
8. MAR 2021 • 10:15 • GRATIS

66-årig testet positiv for cannabis

Klip i kortet i Østerlars
8. MAR 2021 • 10:12 • GRATIS

Klip i kortet i Østerlars

Bornholms Tidende
Nørregade 11-19
DK-3700 Rønne
CVR Nr: 35244115

Tlf.: 5690 3000
E-mail: Redaktionen

Chefredaktion
Øjvind Hesselager (chefredaktør)
oh@bornholmstidende.dk

Direktion
Kim Eland (adm. direktør)

Webmaster: Webmaster

Kontakt
Kontakt os
Abonnementsbetingelser
Cookie og privatlivspolitikHotline
Har du et tip eller hastende
redaktionelle henvendelser uden
for kontortid er du velkommen til at bruge linket her:Tip avisen.

© Copyright 2021 Bornholms Tidende.