Tips: Få det bedste ud af pinjebark i haven og andre steder

Tips: Få det bedste ud af pinjebark i haven og andre steder
SPONSERET AF BOLIGSHOPS.DK |

Pinjebark er ligesom barkflis velegnet til brug ude i havens bede, men også i potteplanter, kapillærkasser og til ridebaner. Langt hen ad vejen tjener flisen de samme funktioner, når det kommer til miljøvenlig ukrudtsbekæmpelse og beskyttelse mod frost. Kort fortalt sørger et tykt lag pinjebark for, at ukrudt ikke får lov at spire, at skadedyr ikke kan nå ind til planter, og at vinterens frost ikke lægger sig direkte om planten, men i stedet oven på laget af pinjebark.

Nåletræsbark perfekt til havens bede

Pinjebark er, som navnet antyder, fremstillet af bark fra træer – mere specifikt nåletræer. Når du spreder pinjebark, går det på et tidspunkt i forrådnelse, hvilket også fører til, at dit bed får ny næring. At få et surbundsbed bliver også gjort nemmere ved at sprede pinjebark, da det bidrager til at give jord i bedet med den ideelle pH-værdi til, at fx stauder eller lyng kan trives.

Dampbehandling dræber smådyr

Når du køber pinjebark, behøver du ikke frygte for, om du får mange uønskede smådyr oven i handlen. Pinjebark er nemlig ofte dampbehandlet, hvilket sørger for effektivt at dræbe de evt. mikroorganismer, der måtte være til stede. Så biodiversiteten i haven forrykker sig ikke.

Pinjebark kan bruges til meget

Bøgehække, hønsegårde, indkørsler, ligusterhække og frugttræer – mulighederne er mange, når vi taler anvendelse af pinjebark. Er du til sinds at skabe et blødt underlag, der samtidig værner mod naturens hærgen og sætter ny næring i omløb, så er pinjebark værd at overveje.

Gør en god handel af bark

Køb pinjebark revet, groft eller fint hos et byggemarked eller en lokal nichebutik. Har du et stramt budget, så husk altid at sammenligne priser med levering før købet. Derved bliver du sikker på, at du ender med at gøre dig en god handel inden for pinjebark til brug ude i haven.