Sådan holder du dine tænder sunde
SPONSERET AF TEAMTAND.DK • GRATIS

Sådan holder du dine tænder sunde

ANNONCE

Vi vil alle gerne have et flot tandsæt, som er pænt og så hvidt som muligt. Det synes ikke at være for meget forlangt, men afhængigt af dine vaner kan det være svært at bibeholde de sunde bisser.

Som med alt andet kan tidens tand og ses på dine tænder. Derfor er det en god idé at passe på dem. Vi har talt med vores tandlæge i Greve for at få gode råd til vores læsere – eller rettere: deres tænder.

Pas på dine tænder med disse gode råd

Ønsker du at passe godt på tænderne? Så skal du læse videre herunder.

Morgen og aften – hver dag!
Du bør altid børste dine tænder mindst 2 gange om dagen! Det bør naturligvis være morgen og aften. Har du mulighed for en let omgang tandbørstning efter et større måltid skader det naturligvis ikke.

Når du børster morgen og aften, skal det altid være af minimum 2 minutter. Mange elektriske tandbørster har timer funktion, så den giver lyd, når de to minutter er ovre, men har du en manuel tandbørste, bør du sætte en timer på telefonen eller holde øje med dit ur. 

Brug det rette udstyr
Din tandpasta skal indeholde fluor. Det beskytter nemlig tænderne og anbefales af tandlæger! Husk derudover at pleje dit tandkød! Det går du ved at huske tandtråden, så du kan få renset skidtet mellem dine tænder. Tandbørsten og evt. mundskyl tager ikke dette, så husk at indføre tråden som en del af dine rutiner.

Husk at drikke vand!
Det er bestemt ikke alle drikkevarer, der er gode for tænderne. Juice, sodavand dog kaffe kan alle på deres måde være med til at skade med sukker og syre. Vand derimod? Det er en helt anden snak, da det er godt for dig og dine tænder. Når du drikker vand, har det nemlig den effekt, at det skyller syren og sukkeret væk fra dine tænder.

Tænk over kosten og dine livsstilsvaner
I forlængelse af at nævne sodavand, kan vi lige så vel huske at nævne, at man skal passe på med de søde sager. Altså, det er ikke farligt at spise slik, så længe det gøres med måde. Det er til gengæld utroligt dårligt for tænderne, hvis du ryger. Faktisk er det dårligt for hele kroppen, men også dine tænder og dit tandkød svækkes af de vanedannende cigaretter.

Husk lige tandlægen
Foruden at lave sundere og huske selvplejen for dine tænder, bør du huske at besøge din tandlæge. Dette er et vigtigt forebyggende element, som kan have stor betydning for at komme igennem livet med tænderne intakt.
Debat: Biblioteket ingen ønsker
7. MAJ 2021 • 16:16DEBAT • GRATIS

Debat: Biblioteket ingen ønsker

Bornholms Tidende
Nørregade 11-19
DK-3700 Rønne
CVR Nr: 35244115

Tlf.: 5690 3000
E-mail: Redaktionen

Chefredaktion
Nanna Krogh (konstitueret chefredaktør)
nk@bornholmstidende.dk

Direktion
Kim Eland (adm. direktør)

Webmaster: Webmaster

Kontakt
Kontakt os
Abonnementsbetingelser
Cookie og privatlivspolitikHotline
Har du et tip eller hastende
redaktionelle henvendelser uden
for kontortid er du velkommen til at bruge linket her:Tip avisen.

© Copyright 2021 Bornholms Tidende.