Kan du slå Churchills rekord på 42.000 flasker?

Kan du slå Churchills rekord på 42.000 flasker?
SPONSERET AF FINEWINES.DK |

ANNONCE finewines.dk

At Winston Churchill var mere end almindelig glad for cigarer og champagne kan næppe kaldes en hemmelighed. Faktisk var hans kærlighed til tobak og bobler kraftigt medvirkende til at hans privatforbrug på et tidspunkt var ved at ruinere ham. Og drive hans kone Clementine til vanvid. Men indtægterne fra hans fantastiske erindringsbog ”Mine unge år” fik ham på fode igen og polstret bankbogen nok til at han fortsat kunne tage for sig af livets glæder. ”My tastes are simple, I am easily satisfied with the best”, kommer selvfølgelig fra Churchill, som er blandt de mest citerede personer i denne galakses historie.  

12 flasker Pol Roger 1895, tak
Hvis du ved lidt om Champagne, er du helt klar over, at Churchills uomtvistelige favorit var huset Pol Roger. Men omfanget af denne forkærlighed kan måske alligevel overraske. For den brave mand skønnes at have nydt rundt 42.000 flasker Pol Roger gennem sit 90 år lange liv. Ganske imponerende – ikke mindst med tanke på, at der nok også røg andre våde varer ned i ny og næ. Men intet over eller ved siden af Pol Roger, som første gang optræder sammen med Churchill i 1908 i form af en faktura på en 12 flasker Pol Roger 1895 fra hans faste vinpusher Randolph Payne & Sons i London.

Begyndelsen på et smukt venskab
Sir Winstons bånd til Pol Roger blev endnu stærkere, da han til en middag hos den britiske ambassadør i Frankrig mødte Odette Pol Roger. Dette var lige efter 2. Verdenskrigs afslutning og var starten på et smukt venskab, der varede de 20 år Churchill endnu levede. Hvert år til hans fødselsdag blev der sendt en kasse Pol Roger direkte fra huset til Sir Winston. Forbindelsen mellem Churchill og Pol Roger fortsatte i princippet også efter hans død i 1965. For da huset i 1975 lancerede en luksus cuvée fik den navnet Sir Winston Churchill. 

Churchill ville have elsket FineWines
Pol Roger producerer i dag en ganske bred vifte af champagner – alle sammen bobler af højeste karat. Du finder hele striben af Pol Roger champagner på FineWines, som Churchill ville have elsket af hele sit hjerte. For her finder du de absolut bedste vine fra hele verden – også når det kommer til Champagnes mange lyksaligheder. Kun det bedste er godt nok her. Sir Winston ville kun have én indvending i forhold til FineWines.dk: At de ikke sælger cigarer. Dem røg han rundt 250.000 af i sin levetid. Nok til at tage livet af et helt cricket-hold. Så det var uden tvivl de tusindvis af flasker Pol Roger, der sikrede ham et så langt og ovenud glorværdigt liv.