Gør dette, hvis du har svært ved at falde i søvn

Gør dette, hvis du har svært ved at falde i søvn
SPONSERET AF ANEWSLEEP.DK |

ANNONCE fra anewsleep.dk

Mange danskere føler, at de har svært ved at falde i søvn om aftenen. De ender ofte med at ligge i sengen i flere timer, før det endelig lykkes at falde i søvn. Der kan være mange grunde til, at man har det på denne måde, hvorfor der ikke findes én løsning på problemet.

Har du ofte svært ved at falde i søvn, når du lægger dig i sengen om aftenen, er der dog flere ting, du selv kan gøre, for at sikre, at du får lettere ved at falde i søvn.

Drop middagsluren
Først og fremmest er det vigtigt, at du ikke sover til middag. Til trods for, at det kan være hyggeligt med en middagslur, er det ikke en god idé. Hvis du f.eks. sover to timer til middag, så vil det være to timer, der trækkes fra dit naturlige søvnbehov.

Har du ikke et problem med, at du har svært ved at sove om aftenen, skal du naturligvis ikke lade dette stoppe dig i at sove til middag. Synes du, at det er til stor gene, at det er svært for dig at falde i søvn om aftenen, så drop middagsluren.

Køb en tyngdedyne
Det kan også være en rigtig god idé at købe en tyngdedyne. Det skyldes, at tyngdedyner kan bryste sig af en lang række gode kvaliteter. Den primære fordel ved en sådan dyne er, at det har en særlig tyngde, der gør, at det føles som om, at din dyne omfavner dig.

Denne følelse skaber en reaktion i kroppen, der gør dig mere rolig. Det betyder, at du vil få lettere ved at falde i søvn, da kroppen har nemmere ved at indstille sig på det. Derfor er der også mange danskere, der er vilde med deres tyngdedyner.

Drop kaffe, te og cola om aftenen
Har du en tendens til at drikke enten kaffe, te eller cola om aftenen? I så fald indtager du også koffein om aftenen. Som de fleste ved, er det ikke ligefrem koffein, der hjælper, hvis man har svært ved at falde i søvn.

Derfor bør du droppe at drikke både kaffe, te og cola om aftenen, hvis du har problemer med at falde til ro. Er det ikke nok at droppe det om aftenen, kan næste skridt være at sige til sig selv, at man kun må indtage koffein frem til f.eks. kl. 14.HVOR DRØMMER VI OS HEN? OM KULTUREN

Hvad skal fremtiden være, når det gælder Bornholm og kulturen. En rækker engagerede og vidende eksperter og læsere bidrager med deres bud. Send gerne dine tanker til debat@tidende.dk.

DEBAT | ABONNENT

Ø-kultur?