Den store guide til online-lån

Den store guide til online-lån
LAAN.EKSTRABLADET.DK |
ANNONCE:

Lånemarkedet er stort, og derfor kan det være forvirrende. Har du ikke før stiftet bekendtskab med lånemarkedet, så vil du hurtigt opdage, at der er mange forskellige lånetyper og låneudbydere. Her får du et indblik i, hvad et online-lån er, og hvad det indebærer. På den måde kan du blive klogere på, om det er en løsning for dig, eller om du skal finde et andet alternativ til din situation.

Brug tid på at skabe et overblik over de forskellige typer af lån

Går du og overvejer, om du skal tage et lån på nettet, så er det vigtigt, at du har et indgående kendskab til, hvad du egentligt underskriver. Har du ikke det, vil du måske få en stor og uoverskuelig overraskelse.

Allerførst bør du bruge noget tid på at skabe et overblik over de forskellige typer af lån. Fælles for dem alle er, at de kan optages online. For at optage et online lån kræver det, at du har en enhed, der kan tilgå internettet. Det behøver ikke at være en computer – det kan også være en telefon eller tablet.

Dernæst skal du undersøge, hvad de forskellige lånetyper indebærer. Skal du have et kviklån eller SMS-lån? Begge lån er populære, men de har forskellige løsninger og dermed er det også forskelligt, hvad du bliver tilbudt. Vælger du at låne penge, er det vigtigt, at du finder det lån, der passer bedst til dig og din situation, så du ikke ender i en situation, hvor du ikke kan overholde låneaftalen. Bliv eksempelvis klogere på nye kviklån på nettet.

Indhent flere tilbud før du beslutter dig

Fordi der findes mange forskellige låneudbydere og lånetyper, kan det være en fordel for dig, at du indhenter flere tilbud, før du beslutter dig. På den måde har du bedre forudsætninger for at finde netop det lån, som passer bedst til dig og din situation. Når du har fundet et lån, du synes om, bør du altid sætte dig godt ind i netop det tilbud, inden du underskriver. Husk altid at læse det med småt da det typisk er det, som på sigt kan give overraskelser, hvilket man naturligvis gerne vil undgå at have for mange af.

Det er vigtigt, at du forstår begreberne

Har du ikke før lånt penge, vil du måske blive overrasket over at møde mange fremmede ord. De fremmede ord kan forvirre mere, end hvad godt er, og det er vigtigt, at du forstår begreberne, inden du underskriver noget. Når du forstår begreberne, har du en bedre forforståelse for, hvad du underskriver, og du undgår derved dårlige oplevelser fremadrettet i forhold til tilbagebetalingen.

Når du kender begreberne og forstår, hvad de betyder, har du også nemmere ved at finde det rette lån for dig, da du på den måde kan læse tingene i dybden og finde noget, som passer til dig. Har du svært ved selv at tyde begreberne, kan du med fordel spørge nogen, der har mere styr på det, eller du kan søge rundt på internettet efter betydninger. Det kan især være begreber såsom ÅOP, løbeperiode og rente, som man skal læse op på. Måske har du en idé om, hvad de betyder, men det er altid en stor fordel at sætte sig grundigt ind i dem, inden man underskriver noget, så du er 100 % sikker på, at du er indforstået med det, der står i aftalen.

Har du andre alternativer til et lån?

Dette kan også være værd at overveje, inden man underskriver et lån. Et lån er en bindende aftale, og ofte giver den ikke pusterum til meget andet. Undersøg derfor om du har andre alternativer til et lån. Kender du nogen i dit netværk, som kunne bruge en ekstra hånd til noget, eller har du muligheden for at sælge nogle værdigenstande eller tage en ekstra vagt på arbejdet? Et alternativ vil være en bedre løsning på sigt, da du på den måde ikke ville have en gæld at tænke på og måske en stram løbeperiode.

Lån aldrig flere penge end du har brug for

Når man står og har muligheden for at låne penge, kan det være fristende at låne flere penge, end dem man egentligt har brug for. Du bør huske på, at du skal tilbagebetale pengene igen, og låner du penge til tant og fjas, vil det ikke kunne betale sig at låne pengene. Med et online lån kan man risikere en høj rente, hvilket betyder, at man skal tilbagebetale en større mængde, end den mængde man faktisk fik udbetalt, da man blev godkendt til lånet. På sigt vil det være en underskudsforretning for dig, hvis du ikke sørger for at overholde aftalen med tilbagebetalingsplanen. Jo længere tid du er om at tilbagebetale lånet, jo større vokser lånet sig også, og jo flere penge skal du dermed betale tilbage igen. Lån altid med omtanke.