Barkflis beskytter bedet og tjener talrige andre formål

Barkflis beskytter bedet og tjener talrige andre formål
SPONSERET AF HUSEJEREN.DK |

Såvel til faldunderlag som ude i surbundsbede kan du bruge barkflis, der i øvrigt kan bruges på ridebaner og fyres af i grill eller varmeværk. Flisen har derfor mange funktioner, og du kan købe barkflis ved talrige større byggemarkeder. Konsistensmæssigt kan barkflis erhverves enten fint, groft eller revet, og farvemæssigt kan du få det i såvel lyse som mørkere varianter.

Beskytter planter mod frost og skadedyr

Ude i bedet viser barkflis for alvor, hvad det er i stand til. Barkflis beskytter bedets planter mod vinterens frost og kulde, mens det om sommeren holder fugten nede i jorden, så dine planter ikke har behov for samme mængde vanding. Desuden holder barkflis skadedyr som dræbersnegle væk fra planterne, og de store skiver flis forhindrer også ukrudt i at spire frem. Resultatet er, at der bliver mindre arbejde med at passe dit bed

Holder lav pH-værdi i surbundsbedets jord

Når det blev fremhævet, at barkflis var godt til surbundsbede med planter som stauder eller rododendroner, er det fordi, at disse planter trives i jord med lav pH-værdi. At sprede barkflis i dit bed bidrager til at gøre jorden mere sur, så du får optimale vilkår for at dyrke dine planter.

Fantastisk til faldunderlag på legepladser

Barkflis’ effekt som faldunderlag kan mærkes på legepladser, hvor barkflis fungerer som et godt alternativ til sand, hvad angår at give børn et sikkert underlag at tumle rundt på. Til din hestefold fungerer flisen fint, hvor den giver et blødere, behageligere underlag at færdes på.

Brænd barkflis af i grill eller fyr

Som brændsel tjener barkflis selvfølgelig også et formål, og du kan fx bruge det i din grill eller i dit fyr. Hvor træpiller nok på sigt er den bedre løsning, når det kommer til brændsel, kan du fyre op med barkflis, når du reelt ikke har andet. Altså har flisen utroligt mange anvendelser.