Plan om boliger på p-plads i Rønne

Plan om boliger på p-plads i Rønne
På en hjørnegrund i Rønne Syd ønsker ejeren at opføre 10 boliger. Kommunens administration støtter ideen om boligbyggeri, men foreslå i stedet fire boliger. Sagen bliver afgjort af politikerne i økonomi- og planudvalget. Foto: Jacob Jepsen
NYHED | ABONNENT | 5. DEC 2022 • 10:35
Henrik Nielsen
Journalist
NYHED | ABONNENT
5. DEC 2022 • 10:35

En grundejer ønsker at bygge 10 boliger på hjørnet af Strandvejen, Fredensborgvej og Porseløkken i Rønne Syd. Kommunen foreslår i stedet fire boliger. Afgørelsen er op til politikerne.


En uudnyttet parkeringsplads kan bane vej for en række nye boliger i det sydlige Rønne. Ejeren af grunden har henvendt sig til regionskommunen med et ønske om at bygge boliger på arealet, der ifølge lokalplanen kun må bruges til parkering. Kommunen er i nogen grad indstillet på at imødekomme ejerens ønske, men der er uenighed om, hvor mange boliger der er plads til på grunden.

Konkret drejer det sig om en grund, der tidligere har været tilknyttet Hotel Fredensborg som parkeringsplads. Grunden er cirka 3.300 kvadratmeter stor og har siden 2001 været omfattet af en lokalplan, der fastlægger, at den kun må anvendes som parkeringsområde. Det behov eksisterer ikke længere.

Ejeren foretrækker en ny lokalplan, der giver mulighed for at opføre 10 helårsboliger fordelt på fem dobbelthuse med flade tage. Det vil ifølge den kommunale administration afvige markant fra områdets eksisterende bebyggelse. Derfor kan administrationen ikke anbefale ejerens forslag.

I stedet foreslår administrationen, at man genoptager den bebyggelsesmulighed, der var gældende, indtil ejendommen blev udlagt til parkeringsplads. Det vil sige tre enfamiliehuse, og administrationen foreslår, at kommunen nu giver tilladelse til fire enfamiliehuse.

Kommunens forslag er at inddele ejendommen i en større grund mod Strandvejen og tre lidt mindre grunde mod Porseløkken. Det vil ifølge administrationen videreføre den harmoniske og åbne karakter, som eksisterer langs Strandvejen og færdiggøre Porseløkken som et lille, homogent boligområde.

Uafgjort i udvalg

Ifølge kommunens administration vil de tre grunde mod Porseløkken svare til størrelsen af de tre bebyggede grunde på den modsatte side af vejen. På samme måde vil en lidt større grund på hjørnet af Fredensborgvej og Strandvejen passe til størrelsen af de omliggende grunde langs Strandvejen. Kommunens folk mener også, at en ny lokalplan skal stille krav om, at tagene på de kommende boliger skal have samme hældning som på de omkringliggende villaer, hvilket er en større hældning, end ejeren selv har foreslået.

Da sagen var til politisk behandling i natur-, miljø- og planudvalget, var der samme uenighed om antallet af boliger som mellem ejeren og kommunen. Helle Munk Ravnborg og Mikael Benzon fra Enhedslisten ønskede at følge indstillingen og sige ja til fire enfamiliehuse. René Danielsson (DF) og Karen Lynn Jakobsen (S) ønskede at følge ejerens forslag og sige ja til 10 boliger fordelt på fem dobbelthuse. Søren Schow (V) havde på forhånd meddelt, at han ikke kunne deltage i mødet, og derfor var der stemmelighed.

Formelt betyder det, at udvalget ikke kan anbefale indstillingen, inden sagen går videre til økonomi- og klimaudvalget, som beslutter, hvad der skal ske.